Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 5. 2021,
12.45

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

nepremičnine stanovanjski kredit PR članek Gremo mi na svoje

Ponedeljek, 17. 5. 2021, 12.45

2 leti, 6 mesecev

Lastna nepremičnina pri 30-ih? Lažje, kot se zdi.

Oglasno sporočilo

Najemniško stanovanje, po možnosti garsonjera ali ena soba, en otrok v vrtcu, drugi na poti. Nikoli dovolj prostora za vso opremo in nikoli mirnega kotička, kamor se človek lahko umakne, ko potrebuje svojih pet minut. Vam je situacija poznana? Potem ste sigurno eden tistih, ki išče pot do novega, po možnosti lastnega doma. Ali pa poznate koga takšnega. Nihče ni rekel, da bo ta pot lahka. 

NLB | Foto:

Na srečo pa sploh ni nemogoče

Tudi mladi lahko uresničijo željo po lastni nepremičnini. Pri tem pa jim lahko pomagajo nasveti bančnih svetovalcev.

"O nakupu stanovanja začnejo mladi danes razmišljati šele, ko začnejo ustvarjati družino, največkrat je to takrat, ko so že stari 30 let ali več," opaža Tanja Vidmar, finančna svetovalka v NLB. Jih pa k temu velikokrat spodbudijo tudi visoke najemnine. Najemnine v Ljubljani lahko znašajo tudi več kot polovico njihove plače, ki so na začetku zaposlitvene poti po navadi nižje. Marsikdo čez nekaj časa ugotovi, da bi za vrednost mesečne najemnine že lahko dobil kredit, ki bi mu omogočil nakup enakovrednega ali celo večjega stanovanja. Takrat pomislijo na stanovanjski kredit, je pa težava, da ob obisku banke nimajo potrebnega vložka," pojasni Vidmarjeva.

Stanovanjski kredit tudi za zaposlene za določen čas

Nekateri mladi razmislek o lastnem stanovanju odlagajo na poznejši čas tudi zaradi narave svoje zaposlitve, saj jih skrbi, da kredita ne bi mogli dobiti.

"Mladi so pogosto prepričani, da brez zaposlitve za nedoločen čas ne morejo dobiti stanovanjskega kredita, in so prijetno presenečeni, ko izvejo, da to ni ovira. Lahko dobijo kredit tudi s pogodbo za določen čas, prepričati se moramo le, da je zaposlitev dovolj stabilna," poudari Vidmarjeva.

"Za marsikatero težavo, čeprav mladim deluje nerešljiva, je mogoče najti rešitev. Finančni svetovalci smo tu zato, da te probleme rešujemo. Zato mlade vabimo, da se oglasijo v banki, in to čim prej, še preden začnejo resno razmišljati o nakupu nepremičnine. Mogoče bodo pa kmalu privarčevali dovolj, da bodo čez nekaj časa lažje dobili kredit," Tanja Vidmar spodbuja mlade, da se pri reševanju stanovanjskega problema obrnejo na banke.

NLB | Foto:

Če tudi vi razmišljate o gradnji, večji prenovi ali nakupu nepremičnine, potem ne spreglejte ugodne NLB ponudbe stanovanjskih kreditov po izjemno ugodnih obrestnih merah

  • odplačilna doba do 30 let – tudi ob izboru fiksne obrestne mere,
  • še ugodnejša obrestna mera v primeru sklenitve življenjskega zavarovanja NLB Vita Odgovorna,
  • do 20-odstotni popust na stroške odobritve kredita za nove in obstoječe imetnike bančnega paketa Premium,
  • popust na sklenitev zavarovanja doma Generali Paket dom,
  • možnost financiranja gradnje hiše na ključ in ugodnejši nakup pohištva pri izbranih partnerjih,
  • NLB Zeleni stanovanjski kredit po nižji obrestni meri in z nižjimi stroški odobritve za nakup ali gradnjo pasivne/energetsko varčne hiše,
  • tudi za zaposlene za določen čas.

NLB podarja 100x 3 mesečne obroke

Izmed vseh, starih do 40 let, ki boste med 2. 9. in 30. 11. 2021 v NLB sklenili stanovanjski kredit, bodo pri NLB izžrebali 100 srečnežev in jim povrnili 3 mesečne obroke v skupni višini največ 1.000 EUR. Pravila in pogoji sodelovanja so na voljo na https://www.nlb.si/zamlade2021
 

Pridobite individualno ponudbo NLB Stanovanjskega kredita


Naročnik oglasnega sporočila je NLB.

Ne spreglejte