Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 2. 2017,
16.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Damjan Belič nadzorni svet SDH

Sreda, 15. 2. 2017, 16.14

6 let, 6 mesecev

Komedija zmešnjav na Mali ulici, kjer upravljajo državne milijarde

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Damjan Belič | Foto STA

Foto: STA

Na Slovenskem državnem holdingu (SDH) je očitno prišlo do blokade odločanja. Danes bi moral nadzorni svet izbrati novo vodstvo SDH, a bo seja nadzornega sveta preložena za en teden. Uradno zaradi bolezni enega od treh članov nadzornega sveta Duška Kosa, ki je bil vanj imenovan na predlog Socialnih demokratov. 

Da bo do tega prišlo, smo opozarjali že pred časom, ko smo poročali o tem, da bo o sestavi nove uprave SDH, upravljavca državnega premoženja, odločal nadzorni svet v okrnjeni sestavi.

Nadzorni svet bi moral po zakonu namreč imeti pet članov, ima pa le še tri, kar je najmanjše mogoče število za odločanje. Vodi ga odvetnik in stečajni upravitelj Damjan Belič, v njem pa poleg sedita še Duško Kos iz Studia Moderna in Barbara Smolnikar iz NLB Vita. Že odsotnost enega od njih torej pomeni, da se nadzorni svet sploh ne more sestati.


Preberite še:

Spopad za Hit: SMC v kadrovski ofenzivi

Zakulisni boj za obvladovanje državnih podjetij

Koga bi hrvaški Adris v Savi Re


Belič v kadrovski okrnjenosti še decembra lani ni videl težave. "Nadzorni svet ostaja sklepčen, deluje nemoteno in sprejema vse potrebne odločitve," so takrat za Siol.net pojasnili v nadzornem svetu SDH.

SMC ne želi Marca

O sestavi nove uprave SDH bo odločal nadzorni svet v okrnjeni sestavi. | Foto: Bojan Puhek O sestavi nove uprave SDH bo odločal nadzorni svet v okrnjeni sestavi. Foto: Bojan Puhek V ozadju dogajanja je spor med Stranko modernega centra (SMC) in Socialnimi demokrati (SD) o imenovanju tretjega člana uprave SDH. V SD želijo na tem položaju videti Matevža Marca, nekdanjega člana uprave Save, ki nima podpore SMC. Njegovemu imenovanju nasprotujeta Belič in Smolnikarjeva. V upravi SDH tako za zdaj sedita le vršilka dolžnosti predsednice uprave Lidia Glavina, ki ji je nadzorni svet januarja mandat podaljšal največ do julija, ko je prvič nastopila mandat, in članica uprave Nada Drobne Popović

Ministrica za finance Mateja Vraničar Erman sicer vladi še ni predlagala novih članov nadzornega sveta SDH. Do 20. januarja, ko se je iztekel razpis, se je nanj prijavilo 17 kandidatov. To bi lahko vodilo v korenitejšo prevetritev nadzornega sveta, saj naj bi bilo v vladnih krogih več nezadovoljstva predvsem z Beličem. Po neuradnih informacijah naj bi ministrica vladi predložila seznam več kandidatov, med 4 in 6, med katerimi bo vlada izbrala kandidate, ki jih bo poslala na glasovanje v državni zbor. 

 

Ne spreglejte