Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 5. 2013,
16.06

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 8. 5. 2013, 16.06

5 let, 2 meseca

Kje živi največ milijonarjev?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Največ milijonarjev živi v Tokiu, največ milijarderjev pa v New Yorku, ugotavlja analiza londonske svetovalne in analitske hiše WealthInsight.

Omenjeno podjetje s sedežem v Londonu in podružnicami po vsem svetu je razgrnilo podatke analize mest na svetu po številu dolarskih milijonarjev in milijarderjev. Kot ugotavlja analiza, v Tokiu živi kar 461 tisoč milijonarjev, v New Yorku, ki je na drugem mestu, skoraj 390 tisoč milijonarjev, v Londonu, ki se je uvrstil na tretje mesto, jih najdemo 281 tisoč, v Moskvi, ki se je uvrstila na vedno nehvaležno četrto mesto, pa je milijonarjev le okoli 101 tisoč. London imajo kot mesto bivanja najrajši bogataši, ki imajo pod palcem več kot 30 milijonov dolarjev Kot poroča ruski dnevnik Kommersant, ki povzema analizo omenjene svetovalne hiše, imajo London kot mesto bivanja raje tisti milijonarji, ki imajo v žepu več kot 30 milijonov dolarjev, teh je v glavnem mestu Združenega kraljestva več kot 4.200, na drugem mestu je Tokio z okoli 3.500 milijonarji, tretji je Singapur, New York pa je šele na četrtem mestu med mesti z manj kot tri tisoč milijonarji, ki imajo na svojih računih več kot 30 milijonov ameriških zelencev.

Moskva na drugem mestu po številu dolarskih milijarderjev Glavno mesto največje države na svetu, Moskva, se ni prebilo niti med dvajset mest sveta, kjer živijo tisti bogatejši milijonarji. Je pa na drugi strani prav ruska prestolnica v svetovnem vrhu po številu milijarderjev. Po podatkih analitske hiše WealthInsight, ki se ukvarja tudi z analizami premoženja najpremožnejših posameznikov na svetu in njihovega bogastva, v Moskvi živi kar 64 dolarskih milijarderjev, a še vedno kar šest manj kot v New Yorku. Tudi v prihodnjih sedmih letih bo največ bogatašev živelo v ZDA Po napovedih WealthInsighta bodo ZDA do leta 2020 ohranile prvenstvo po številu milijonarjev, ki živijo v tej gospodarski velesili. Na drugem mestu bo vse bolj hitro rastoča Kitajska, na tretjem pa Japonska. Rusije po napovedih ne bo med desetimi državami, v katerih bo živelo največ zelo bogatih posameznikov. Preostalih sedem mest na lestvici pa naj bi po napovedih omenjene britanske svetovalne hiše zavzele Nemčija, Indija, Velika Britanija, Francija, Kanada, Avstralija in Švica. Slovenije seveda omenjena analiza londonske svetovalne in analitske hiše sploh ni vključila. Jasno je, zakaj ne...

Ne spreglejte