Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Nedelja,
1. 7. 2018,
10.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,26

4

Natisni članek

apartma Piran obala vikend

Nedelja, 1. 7. 2018, 10.00

5 let, 9 mesecev

Kakšen apartma si lahko za manj kot sto tisočakov privoščite na Obali?

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,26

4

Tartinijev trg, Piran | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Ponudba nepremičnin na slovenski obali je precejšnja, a za sto tisoč evrov ali manj je mogoče kupiti bore malo. Z redkimi izjemami so za omenjeni znesek na prodaj temačne garsonjere in enosobna stanovanja v piranskih uličicah, ki kličejo po prenovi. Cene dosegajo tudi do štiri tisočake za kvadratni meter.

Na največjem slovenskem nepremičninskem portalu nepremicnine.net smo preverili ponudbo počitniških apartmajev na slovenski obali, ki so na prodaj pod sto tisoč evri.

Za omenjeni znesek najdemo predvsem preprosto opremljene garsonjere in enosobna stanovanja v Piranu, ki večinoma zahtevajo prenovo ali vsaj konkretno osvežitev.

Stanovanje v Berlinu
Novice Kako veliko stanovanje za tisoč evrov dobimo v Ljubljani in na Dunaju

Garsonjera v Piranu | Foto: Nepremicnine.net Foto: Nepremicnine.net V eni izmed ozkih piranskih uličic za 55 tisočakov prodajajo slabih 15 kvadratnih metrov veliko garsonjero. Pritlično stanovanje z lastnim vhodom je del stoletje stare štiristanovanjske hiše. Garsonjero so prenovili pred dvema desetletjema.

Več kot štiri tisočake za kletno garsonjero

Garsonjera v Piranu | Foto: Nepremicnine.net Foto: Nepremicnine.net Za enako veliko kletno garsonjero v dvesto let stari večstanovanjski hiši želi prodajalec iztržiti 67.500 evrov oziroma 4.300 evrov za kvadratni meter.

Garsonjera v Piranu | Foto: Nepremicnine.net Foto: Nepremicnine.net Tri kvadratne metre večja pritlična garsonjera v Piranu je na prodaj za 64 tisoč evrov.

Računalnik, evri
Novice Načrtujete nakup stanovanja? Pohitite, posojila bodo dražja.

Piransko stanovanje | Foto: Nepremicnine.net Foto: Nepremicnine.net

Za podobno vsoto je na prodaj deset kvadratnih metrov večje pritlično enosobno stanovanje, ki je od morja oddaljeno sto metrov.

Garsonjera v Piranu | Foto: Nepremicnine.net Foto: Nepremicnine.net Garsonjero v bližini Tartinijevega trga prodajajo za 69 tisoč evrov oziroma za tri tisočake na kvadratni meter. Na 23 kvadratnih metrih so razporejeni dnevno-bivalni prostor s kuhinjo, spalni del in kopalnica.

Garsonjera v Piranu | Foto: Nepremicnine.net Foto: Nepremicnine.net Urejena in svetla mansardna garsonjera v bližini Hotela Piran je na prodaj za 73 tisoč evrov. Za kvadratni meter bo treba odšteti nekaj manj kot tri tisočake.

Tudi manj kot dva tisočaka za kvadratni meter

Stanovanje v Piranu | Foto: Nepremicnine.net Foto: Nepremicnine.net V neposredni bližini Tartinijevega trga je za 87 tisoč evrov na prodaj enosobno stanovanje. Stanovanje je le delno opremljeno, med drugim mu manjka kuhinja.

Dvosobno stanovanje v Piranu | Foto: Nepremicnine.net Foto: Nepremicnine.net Za 50 kvadratnih metrov veliko dvosobno stanovanje v sto let stari pristni piranski hiši je treba odšteti 88.500 evrov oziroma 1.770 evrov na kvadratni meter.

Airbnb
Novice Več kot tisoč lastnikov stanovanj je utajilo 1,7 milijona evrov #Airbnb #video

Stanovanje v Piranu | Foto: Nepremicnine.net Foto: Nepremicnine.net Za primerjavo smo preverili, kakšna je cena apartmaja na sami piranski punti. V stoletje stari hiši za 169 tisočakov prodajajo enosobno dupleks stanovanje s prostorno teraso na vrhu objekta. Stanovanje, ki skupaj s teraso meri 64 kvadratnih metrov, je od morja oddaljeno 30 metrov.

Portorož
Trendi Najboljše gostilne na Obali in v slovenski Istri
Ne spreglejte