Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 1. 2020,
9.22

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča BERLITZ SLOVENIJA D.O.O.

Natisni članek

advertorial Berlitz jeziki učenje tuji jeziki

Ponedeljek, 20. 1. 2020, 9.22

2 meseca, 2 tedna

Jezikovnim zagatam pomahajte v slovo

Vsebino omogoča BERLITZ SLOVENIJA D.O.O.

Da poznavanje tujega jezika pomeni neprecenljivo dodano vrednost tako v zasebnem kot v poslovnem svetu, ni nobena skrivnost. Metode pridobivanja znanja so različne in napačno bi bilo pričakovati, da obstaja univerzalen način, ki je najboljši za vsakogar. Ljudje se razlikujemo po značaju, navadah, starosti, količini prostega časa, volji, željah in pričakovanju in tudi načini učenja, ki nam bodo najbolj ustrezali, so zato različni.

bERLITZ | Foto:

Če poznate le nekaj osnovnih besed in si želite bolje govoriti jezik, se vas bo ta najbolj "prijel", če ga boste govorili v naravnem okolju, kjer velja za uradni jezik. Če imate na voljo veliko časa, lahko poskusite tudi z učenjem iz knjig, prek računalniških aplikacij ali zvočnih posnetkov, vsekakor pa je treba pretehtati prednosti dobre jezikovne šole, ki jih ni malo.

Prednosti dobre jezikovne šole

Najpogostejša težava, na katero boste zelo verjetno naleteli, če se boste učenja lotili sami, je pomanjkanje motivacije. Učenje radi prestavljamo na kasneje in, če se ga lotevate sami, je verjetnost, da se ga sploh ne boste lotili, kar precej velika. Že dejstvo, da ste za tečaj odšteli določeno vsoto, bo vsaj začetni motivator, da se učenja resno lotite. Dejstvo, da vam "na drugi strani" nekdo vedno lahko nudi pomoč pri zagatah, deluje kot motivator in daje nov zagon.

Dobra jezikovna šola ima natančno izdelan program, se prilagaja posamezniku in nudi vse, kar potrebujete, da boste pri učenju karseda hitro napredovali. Predpripravljeno gradivo za poslušanje, preverjanje znanja, govorne vaje in podobno bo vaše učenje še bolj optimiziralo in prihranilo veliko časa.

Ure, ki jih boste bodisi obiskovali bodisi se jih udeležili prek spleta so natančno zasnovane. Vam torej ne bo treba načrtovati in raziskovati, katera metoda vam najbolj leži, v učnih urah boste lahko preprosto uživali, kar je ne nazadnje smisel odkrivanja novih jezikovnih svetov.

V procesu učenja se nam rado zgodi, da obtičimo in ne vemo najbolje, kam nas pelje naslednji korak. Tudi ko delamo napake, je pomembno, da nam nekdo razloži denimo slovnična pravila, saj bomo jezik hitreje in bolje obvladali, če razumemo še teorijo. Tudi sicer nas bo dober učitelj dobro podučil o naglašanju besed in izgovarjavi.

Med vsemi prednostmi pa je nemara najpomembnejša ta, da bomo v učenju jezika v jezikovni šoli dobili priložnost pogovora v tujem jeziku. Na skupinskih tečajih je ena od prednosti, da je vaše znanje na podobni stopnji kot znanje drugih tečajnikov in je verjetnost, da bodo vaše skupne težave zelo podobne, precej visoka. Tudi sicer je pogovor v tujem jeziku najlažji in najhitrejši način, da se ga dobro naučite. Pri tem je velikega pomena znanje učitelja in dobre jezikovne šole. V jezikovnih centrih Berlitz je znanje učitelja zagotovljeno z učitelji, ki so naravni govorci.

bERLITZ | Foto:

Tudi sicer je Berlitzeva izbira zelo bogata, ponuja namreč individualne tečaje, skupinske tečaje, online tečaje, učenje v živo z naravnimi govorci, programe za otroke, pri tem pa ne gre spregledati številnih jezikov, ki so na voljo, na različnih stopnjah in s širokim izborom različnih tematik. Več kot 140 let izkušenj ter 70 držav, kjer najdete njihove centre, so zagotovilo, da se bo vaša izbira bogato obrestovala in boste kakršnimkoli jezikovnim zagatam le pomahali v slovo.

V času do 31. januarja 2020 ne gre spregledati zimskih ugodnosti: fizične osebe in podjetja prejmejo 15% popust na šolnino za individualne jezikovne programe v živo in prek Berlitzeve virtualne učilnice. Pri skupinskih programih za odrasle in otroke velja 10% popust na šolnino.

Star kitajski pregovor pravi:

"Naučiti se novega jezika pomeni odpreti eno okno več, iz katerega lahko gledamo na svet."

Nikar torej ne odlašajte, prihodnost zagrabite z obema rokama in čim prej poiščite primerni tečaj in odprite čim več oken. Preprosto nas pokličite na 080 23 36 in si zagotovite posebne ugodnosti!

Ne spreglejte