SiolNET. Posel danes Novice
5,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Japonci v samo dveh dneh popravili popolnoma uničeno cesto

5,75

termometer

Pred enim tednom je v japonskem mestu Fukuoka na ulici zazijala ogromna luknja, ki je povzročila izpad električne energije, prekinila oskrbo s plinom in vodo ter zaustavila promet.

Zaradi 30 metrov dolge, 27 metrov široke in 15 metrov globoke luknje, ki je nastala zaradi del pri podaljševanju linij podzemne železnice, so oblasti z območja evakuirale ljudi.  

Danes zjutraj ob 5.00 po lokalnem času so ulico že odprli in umaknili vse omejitve glede prometa in dostopa do zgradb. Delavci so zapolnili luknjo, popravili odtočne cevi, obnovili električno infrastrukturo ter na novo položili asfalt in postavili semaforje v le 48 urah, a so morali s popolnim odprtjem ulice zaradi varnostnih pregledov počakati še nekaj dni, poroča Guardian. 

Župan mesta Fukuoka Soichiro Takashima je zatrdil, da so tla na območju, kjer se je pojavila luknja, zdaj veliko trdnejša kot pred nesrečo.

V Sloveniji za odprtje ceste po plazu potrebovali 40 dni

20. februarja letos je plaz zasul cesto Trbovlje-Most čez Savo. Cesta so za promet odprli 30. marca zvečer, torej 40 dni po dogodku.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 336
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin