SiolNET. Posel danes Novice
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Izbrali ponudnika za vzpostavitev brezžičnega interneta na vlakih

0,23

termometer

potniški vlak, Slovenske železnice
Foto: Srdjan Cvjetović

Slovenske železnice (SŽ) so na javnem naročilu za izgradnjo brezžičnega omrežja na potniških vlakih izbrale edinega ponudnika, in sicer konzorcij podjetij Telekom Slovenije, SRC sistemske integracije in Mrežne tehnologije Verso iz Zagreba. Podjetja bodo mrežo brezžičnega interneta vzpostavila za 1,43 milijona evrov.

Kot so danes objavili na SŽ, so v okviru javnega naročila pravočasno prejeli eno ponudbo, ki jo je poslal omenjeni konzorcij. Skupna ponudba je vredna 1,17 milijona evrov brez DDV oziroma 1,43 milijona evrov z DDV.

vlak Novice Med Ljubljano in Trstom ponovno zapeljali potniški vlaki #video #foto

Z današnjo objavo odločitve je začel teči tudi osemdnevni rok za vložitev zahtevka za revizijo. Če se to ne bo zgodilo, bodo Slovenske železnice z izbranim konzorcijem podpisale pogodbo, podjetja pa bodo imela nato leto in pol časa za vzpostavitev brezžičnega omrežja na 32 vlakih.

Gre za del načrtovane modernizacije SŽ, v sklopu katere nameravajo železnice poleg uvedbe brezžičnega interneta na potniških vlakih in spletne prodaje vozovnic zamenjati tudi del voznega parka. Aprila so s švicarskim podjetjem Stadler Rail že podpisali 169 milijonov evrov vredno pogodbo za nakup prvih 26 novih potniških garnitur.

Novi vlaki Slovenske železnice Posel danes Tako bodo videti novi vlaki, ki bodo zapeljali po slovenskih tirih #foto #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 37
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin