Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
27. 10. 2015,
9.50

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

TEŠ HSE

Torek, 27. 10. 2015, 9.50

7 let, 2 meseca

HSE bo zamenjal šefa Termoelektrarne Šoštanj Matjaža Eberlinca

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Začasni direktor TEŠ Matjaž Eberlinc zapušča svoj položaj. Za iskanje kandidatov za direktorja TEŠ s polnim mandatom smo že najeli zunanjo kadrovsko agencijo, pravijo v Holdingu Slovenske elektrarne.

"Želimo dobiti čim širši nabor kompetentnih kandidatov," so pojasnili. V HSE, edinem lastniku Termoelektrarne Šoštanj, so Eberlinca za vršilca dolžnosti direktorja TEŠ imenovali v začetku novembra lani. Eberlinc, do takrat predsednik nadzornega sveta Termoelektrarne Trbovlje (TET), ki je lani končala v likvidaciji, je veljal za osebno izbiro Blaža Košoroka, generalnega direktorja HSE, v Dnevniku poroča Primož Cirman.

Čaka ga položaj pomočnika vodje sektorja proizvodnje Eberlinca po pisanju Dnevnika že čaka položaj pomočnika vodje sektorja proizvodnje na HSE. "Eberlinc ima sklenjeno redno delovno razmerje v HSE, kjer mu vse pravice, ki iz tega izvirajo, v času trajanja mandata mirujejo," so pojasnili v HSE. Med letoma 2010 in 2015 so TEŠ ob Eberlincu vodili še Uroš Rotnik, Simon Tot, Franc Rosec in Peter Dermol.

"V izredno zaostrenih razmerah, ki so prisotne v TEŠ že vrsto let, verjamem, da sem v enem letu mojega dela izpolnil vsa pričakovanja lastnika. Odločitev o imenovanju direktorja TEŠ je lastnikova pravica," nam je sporočil Eberlinc.

"Matjaž Eberlinc je bil na mesto direktorja TEŠ imenovan začasno, to je z namenom, da se najde kandidat za polni mandat. Da bi dobili čim širši nabor kompetentnih kandidatov, se slednji iščejo tudi z uporabo zunanje kadrovske agencije," pa so zapisali na HSE in dodali, da Eberlinc korektno in profesionalno vodi družbo.

Še en tehnični zaplet v TEŠ Pred dnevi je sicer propadel še drugi razpis za dobavo naprave za čiščenje dimnih plinov in dušikovih oksidov (DeNox) na bloku 5. Ta bo tako moral prvega januarja nehati obratovati, kar bo močno vplivalo na 1,43 milijarde evrov vreden projekt TEŠ 6. Ob njegovi morebitni okvari ga v Šoštanju namreč ne bodo mogli ponovno zagnati, saj bodo z izklopom bloka 5 izgubili edini vir zagonske pare.

Ne spreglejte