SiolNET. Posel danes Novice
4,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

GGM namerava odpreti družinski hotel

4,05

termometer

 | Foto: Bor Slana
Foto: Bor Slana

Gašpar Gašpar Mišič, direktor komunalnega podjetja Koper, se pripravlja na preureditev nekdanje upravne stavbe Droge v Portorožu v manjši družinski hotel.

Edino, kar ga pri teh načrtih ovira, je bližnje javno črpališče za kanalizacijske vode. Kot pravi, se z Okoljem Piran že dogovarja, da bodo ta objekt, ki je dotrajan in stoji na spomeniško zaščitenem območju, prestavili na drugo lokacijo, poročajo Primorske novice.

"Od zavoda za varstvo kulturne dediščine smo pridobili kulturno-varstvene pogoje, izdelan imamo tudi konservatorski načrt," pravi Gašpar Mišič. Leta 1926 zgrajeno vilo, ki je bila sprva upravna stavba piranskih solin, je pred osmimi leti kupil od piranske občine. 

Projekta se Gašpar Mišič loteva skupaj z ženo in sinom. Vanj namerava vložiti od enega do 2,5 milijona evrov.

Hotel bi lahko odprli naslednje leto

"Hotel nameravamo urediti v starem stilu, kot je bil nekoč. Gre za zgodbo. Uredili bomo tudi bližnji park. Če bo šlo vse po načrtih, bi lahko projekt zaživel leta 2018. Spodbudil me je predvsem starejši sin Jaka, ki je navdušen nad tem, da bi se s tem ukvarjal. Trenutno odpira tudi kavarno," nam je pojasnil Gašpar Mišič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin