Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 2. 2019,
12.41

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

KD Skladi nakup Generali Adriatic Slovenica

Sreda, 13. 2. 2019, 12.41

5 let, 2 meseca

Generali zaključil prevzem Adriatic Slovenice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Adriatic Slovenica | Foto STA

Foto: STA

Italijanska zavarovalniška skupina Generali je po pridobitvi soglasij regulatornih organov zaključila nakup 100-odstotnega deleža zavarovalnice Adriatic Slovenica in družbe KD Skladi, so danes sporočili iz Generalija in KD Group.

Generali je dogovor z lastnikom Adriatic Slovenice, družbo KD Group, podpisal maja lani, po pridobitvi potrebnih soglasij pa so transakcijo zaključili danes. Sledila bo integracija zavarovalnice Adriatic Slovenica in njenih povezanih družb v strukturo zavarovalnice Generali v regiji Srednje in Vzhodne Evrope, so zapisali v Generaliju.

Glavni cilj integracije je ohraniti dolgoročno pozicijo na slovenskem trgu po prevzemu, izboljšati zadovoljstvo strank in okrepiti prodajo na področju upravljanja premoženja, so navedli in dodali, da sta obe prevzeti družbi komplementarni tako v portfelju produktov kot v prodajni mreži.

Poslovna stavba zavarovalnice Adriatic Slovenica
Novice Adriatic Slovenica prodana Italijanom

"To je pomemben korak za Generali v regiji, ki zajema Avstrijo, Srednjo in Vzhodno Evropo ter Rusijo. S tem strateškim prevzemom skupina Generali prevzema drugo mesto na slovenskem trgu in krepi svojo regijsko prisotnost, ne le na področju zavarovanj, predvsem premoženjskih in osebnih ter zdravstvenega zavarovanja, temveč tudi v upravljanju premoženja in investicijskih skladov," je dejal regionalni direktor za Avstrijo, Srednjo in Vzhodno Evropo ter Rusijo in glavni izvršni direktor Generali CEE Holdinga Luciano Cirina.

Izvršni finančni direktor Generali CEE Holdinga Gregor Pilgram je dodal, da bodo s povezovanjem kompetenc Generali zavarovalnice in Adriatic Slovenice na področju zavarovanja in upravljanja premoženja okrepili kakovost in nabor rešitev za stranke obeh družb.

Generali odštel 245 milijonov evrov

Kupnina za 100-odstotni delež v Adriatic Slovenici znaša 245 milijonov evrov. Generali, ki je že navzoč na slovenskem trgu, je s prevzemom postal druga največja zavarovalna družba v državi.

Adriatic Slovenica ponuja premoženjska, nezgodna, zdravstvena, življenjska in pokojninska zavarovanja, ima 1,7 milijona zavarovalnih polic in 500.000 strank, s skoraj 14-odstotnim tržnim deležem je bila tretja na slovenskem trgu.

Prevzem vključuje tudi družbo za upravljanje skladov KD Skladi, ki med drugim upravlja prvi slovenski vzajemni sklad, KD Galileo, ki je bil ustanovljen leta 1992, in najstarejši hrvaški vzajemni sklad KD Victoria. V upravljanju ima 750 milijonov evrov sredstev in z 20-odstotnim tržnim deležem zavzematretje mesto na slovenskem trgu. Podružnici ima tudi na Hrvaškem in v Makedoniji.

"S tem, ko bodo KD Skladi postali del družine Generali Investments, bo družba pridobila dodatno podporo za uresničevanje njene strategije rasti v jugovzhodni Evropi. Poleg tega bo imela družba možnost razširiti svojo ponudbo produktov in omogočiti svojim zaposlenim nove priložnosti za rast in razvoj," je v sporočilu zapisal predsednik uprave KD Skladov Luka Podlogar.

Skupina zaposluje 71 tisoč ljudi

Skupina Generali, ki je bila ustanovljena leta 1831, deluje v več kot 50 državah sveta in zaposluje več kot 71.000 ljudi. V letu 2017 je dosegla 68 milijard evrov zavarovalnih premij in 487 milijard evrov sredstev v upravljanju. Družba Generali Investments CEE upravlja s skoraj 17 milijardami evrov sredstev.

KD Group je danes ločeno objavila, da je član upravnega odbora družbe Gabrijel Škof, sicer predsednik uprave Adriatic Slovenice, danes predsedniku upravnega odbora podal odstopno izjavo s funkcije člana upravnega odbora, in sicer z dnem zasedanja 25. skupščine delničarjev družbe.

Ne spreglejte