Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 4. 2016,
18.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,43

3

Natisni članek

Gašpar Gašpar Mišič Luka Koper

Sreda, 20. 4. 2016, 18.15

6 let, 7 mesecev

Gašpar Gašpar Mišič porazil Luko Koper: Želim si nazaj ali pa 660 tisoč evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,43

3

Gašpar Gašpar Mišič | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Okrožno sodišče je na prvi stopnji ugodilo Gašparju Gašparju Mišiču v tožbi proti Luki Koper, kjer so ga razrešili kot predsednika uprave. V Luki Koper so napovedali, da se bodo na sodbo pritožili.

"Okrožno sodišče je ugotovilo, da je sklep nadzornega sveta ničen. Iz sodbe izhaja, da se niti nadzorni svet sam ni mogel odločiti, zakaj so Mišiča razrešili. Sodišče pa je dodalo, da ni pristojno za iskanje razloga za razrešitev," je za Finance povedal odvetnik Mišiča Uroš KrižanecGašpar Gašpar Mišič si želi nazaj na predsedniško mesto uprav Luke Koper ali pa se je pripravljen poravnati v višini 660 tisoč evrov.

Gašpar Gašpar Mišič: Moja razrešitev je bila izvršena na komando

"Sodba je bila pričakovana, saj je bila moja razrešitev izvršena na komando. S to odločitvijo so takrat najbolj škodovali Luki Koper, ki se mora razvijati in dohitevati ter prehitevati konkurente, ne glede, kdo je predsednik uprave," je sodbo za Siol.net komentiral Gašpar Gašpar Mišič.

"Luki Koper sem bil vedno na razpolago in ji še danes pomagam kot svetovalec župana Kopra (Borisa Popovića, op. p.) in na nivoju ministrstva," Mišič pojasnjuje, kako se njegovi vezi z Luko Koper niso čisto pretrgale.

Bi se vrnil na čelo družbe?

"Največ bi naredili, da bi me vzeli nazaj in se opravičili slovenski javnosti," je dejal Mišič in dodal, da bi morali nadzorniki delati v interesu družbe.

"Odgovarjati bi morali nadzorniki, ki so ravnali neodgovorno in povzročili večje stroške Luki Koper. V Sloveniji ni odgovarjal še noben nadzornik."

Glede višine odpravnine, ki jo je omeni njegov odvetnik Križanec, je Mišič dejal, da če bodo še dolgo odlašali, bo končna številka okoli milijona evrov.

V Luki Koper se bodo pritožili

V Luki Koper so napovedali, da se bodo na sodbo pritožili. "Nadzorni svet Luke Koper je v primeru razrešitve Gašparja Gašparja Mišiča s funkcije predsednika uprave družbe, izglasovane na seji nadzornega sveta 11. aprila 2014, deloval z največjo mogočo mero skrbnosti in previdnosti. Luka Koper je prepričana, da so bila podana dejstva in okoliščine, ki so utemeljevala odločitev o odpoklicu," so nam povedali v Luki Koper.

Nadzorni svet Luke Koper je v primeru razrešitve Gašparja Gašparja Mišiča s funkcije predsednika uprave družbe deloval z največjo mogočo mero skrbnosti in previdnosti, se zagovarjajo v Luki Koper. | Foto: Nadzorni svet Luke Koper je v primeru razrešitve Gašparja Gašparja Mišiča s funkcije predsednika uprave družbe deloval z največjo mogočo mero skrbnosti in previdnosti, se zagovarjajo v Luki Koper.

Dodali so, da je nadzorni svet pri pripravi vsebine sklepa o razrešitvi sledil nasvetom in pravni pomoči odvetniške pisarne Senica, pri čemer je bila odvetnica omenjene pisarne na povabilo nadzornega sveta ves čas prisotna na seji in je pomagala pri oblikovanju sklepa in obrazložitve. Poleg tega je družba naknadno pridobila tudi pravno mnenje neodvisnih strokovnjakov, ki so potrdili zakonitost izglasovanega sklepa, zato se bo družba na sklep prvostopenjskega sodišča pritožila.

V Luki Koper pričakujejo, da bodo s pritožbo uspeli in da bo pritožbeno sodišče sodbo spremenilo tako, da bo tožbeni zahtevek zavrnilo, so še povedali v Luki Koper.

Ne spreglejte