SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Elan: država predlagala odlog izterjave do prodaje družbe

3

termometer

Konec junija se je iztekel podaljšani rok, do katerega naj bi institucije, ki so izvedle dokapitalizacijo Elana, od družbe izterjale deset milijonov evrov nedovoljene državne pomoči iz leta 2008.

Potem ko je Evropska komisija septembra lani odločila, da je šlo v dokapitalizaciji Elana, ki so jo leta 2008 izvedli Kapitalska družba, Družba za svetovanje in upravljanje in Triglav naložbe, za nedovoljeno državno pomoč, je bilo predvideno, da bodo omenjene družbe v roku nekaj mesecev izvršile sklep komisije. Vendar sta država in Elan na sodbo Evropske komisije odgovorila z vložitvijo tožbe na evropsko sodišče, ki pa izterjave ne zadrži.

Slovenija je sprva predlagala podaljšanje roka za vračilo državne pomoči do konca letošnjega junija. Ker prodaja Elana v tem času ni bila zaključena, saj je britanski investicijski sklad Argus Capital aprila odstopil od nakupa begunjskega proizvajalca športne opreme, pa je Slovenija Evropski komisiji dodatno predlagala, da počaka z izterjavo do zaključka postopka prodaje, so pojasnili na ministrstvu za finance.

Postopek dokapitalizacije in prodaje družbe Elan se medtem znova nadaljuje, vodi pa ga komisija, ki je bila imenovana s strani nadzornega sveta družbe, prav tako kot v prvem krogu privatizacije, je za STA pojasnila izvršna direktorica Posebne družbe za podjetniško svetovanje (PDP) Metka Kandrič. V PDP, ki je največji lastnik Elana, sicer v zvezi s postopkom ne dajejo posebnih izjav.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin