Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Sreda,
18. 2. 2015,
12.55

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

DUTB slaba banka

Sreda, 18. 2. 2015, 12.55

7 let, 2 meseca

DUTB podaljšala rok za nakup dolgov 23 podjetij

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slaba banka bo tudi po izteku roka oddaje ponudb za nakup dolgov 23 slovenskih podjetij sprejemala nove ponudbe. Katere ponudbe so prejeli do torka opolnoči, ne želijo razkriti.

Včeraj opolnoči se je uradno iztekel rok za oddajo ponudb za nakup dolgov več slovenskih podjetij, ki jih ima Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) v svojem portfelju. Med drugim prodaja terjatve Adrie Airways, Elana, Istrabenz Turizma, Save Turizma, Thermane in T-2. Do zdaj je unovčila za skoraj 130 milijonov evrov premoženja.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v DUTB, je bil rok postavljen z namenom preveritve interesa na trgu za posamezne terjatve. "DUTB bo preverila izkazani interes in si pridržuje pravico do konca pogajanj z investitorji, ki so oddali ponudbe do izteka roka. Ob tem bo DUTB z vso resnostjo obravnavala tudi morebitne ponudbe, ki bodo oddane po pretečenem prvem informativnem roku. Za zdaj DUTB novega roka ne bo določila, lahko pa ga postavi v prihodnosti. Vseskozi pa bo prodajala svoje terjatve in preverjala zanimanje investitorjev zanje," so zapisali. K podaljšanju rokov jih je na začetku meseca pozvalo tudi ministrstvo za finance, ki je za vse potencialne ponudnike zahtevalo enake pogoje.

Ker gre za občutljive informacije, ponudb ne bodo razkrivali Katere ponudbe so na DUTB prejeli do roka, ne želijo razkriti, saj so po njihovih trditvah informacije o izraženem interesu in oddanih ponudbah občutljive poslovne informacije, ki bi lahko vplivale na odločitve drugih potencialnih ponudnikov. Dodajajo, da nekateri ponudniki izrecno zahtevajo spoštovanje zaupnosti tako obstoja kot vsebine svojih ponudb.

DUTB je na seznam naložbenih priložnosti umestila terjatve, za katere je presodila, da jih bi bilo verjetno mogoče najhitreje unovčiti. Seznam bo DUTB sproti dopolnjevala. "Z objavo informacij o svojem prodajnem portfelju želi DUTB prispevati k boljšemu razumevanju naložbenih priložnosti mogočih kupcev in si hkrati zagotoviti še en način za ugotavljanje zanimanja morebitnih investitorjev," pojasnjujejo v DUTB in poudarjajo, da so na prodaj vse terjatve v njenem portfelju. V postopkih prodaje bodo zasledovali cilj dosega najboljše ponudbe in optimalne cene glede na svoja notranja vrednotenja.

O razkrivanju informacij se bo DUTB dogovarjala s potencialnimi investitorji Zainteresirani investitorji lahko svoje ponudbe oddajo prek obrazca, ki je objavljen na spletni strani. O razkrivanju dodatnih informacij o posamezni naložbeni priložnosti se bo DUTB dogovarjala s potencialnimi investitorji, ki bodo jasno izrazili zadosten interes, podkrepljen z dokazilom o ustreznih sredstvih za nakup premoženja ali terjatev, in bodo z DUTB sklenili sporazum o nerazkrivanju podatkov.

Ne spreglejte