SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

DRI s polmilijonskim poslom v BiH

3

termometer

Generalni direktor DRI Rajko Siročić in direktor javnega podjetja Ceste Federacije BiH Filip Vujeva sta podpisala 498.000 evrov vreden aneks k pogodbi.

Gre za konzultantske storitve pri nadaljevanju gradnje prve faze sarajevske obvoznice oz. za dokončanje del, ki so bila po prekinitvi pogodbe z izvajalcem začasno ustavljena.

Gre za obsežen avtocestni projekt na tem območju Kot so sporočili iz Družbe za razvoj infrastrukture (DRI), bo DRI konzultantske storitve izvajal z lokalnima partnerjema Divel in Zavod za saobraćaj iz Sarajeva.

Sarajevska obvoznica je eden obsežnejših avtocestnih projektov v okviru koridorja Vc, ki preko BiH poteka od Budimpešte do Jadranskega morja. Dolžina prve faze obvoznice je 5,7 kilometra, obsega pa tri viadukte, dva mostova ter predora Oštrik in Ožega.

SCT je izgubil posel Gradbena dela, s katerimi bosta izvajalca Strabag in HP Investing pričela v prihodnjih dneh, bodo zaključena predvidoma konec letošnjega leta.

Dela na sarajevski obvoznici so bila sicer zaupana slovenskemu gradbincu SCT kot glavnemu izvajalcu, ki pa je januarja lani zaradi insolvenčnih težav, ki so ga pahnile v stečaj, posel izgubil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin