SiolNET. Posel danes Novice
0,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Če boste počakali do jutri, boste pri točenju goriva prihranili za kavo

0,69

termometer

bencinska črpalka
Foto: Ana Kovač

Od torka bosta cenejša tako 95-oktanski bencin kot tudi dizel. Pri 50-litrskem rezervoarju bencina bo ta cenejši za 1,45 evra, rezervoar dizla pa bo cenejši za 0,55 evra.

Za liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina bo v naslednjem 14-dnevnem obdobju spet treba odšteti manj kot 1,30 evra, je razvidno iz objave na spletni strani gospodarskega ministrstva.

Neosvinčen 95-oktanski bencin se bo na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest pocenil za 2,9 centa na 1,292 evra za liter, medtem ko se bo cena dizelskega goriva znižala za 1,1 centa na 1,237 evra.

Dizel se je pocenil po treh podražitvah oziroma po 18. juniju, za bencin pa je to druga zaporedna pocenitev.

 

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane.

Določajo se v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen pogonskih goriv  na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Pri izračunu modelske cene se upošteva tudi biokomponenta.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin