Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 1. 2017,
9.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

trgovanje zlato Fortrade

Četrtek, 26. 1. 2017, 9.45

6 let, 6 mesecev

Brezplačna e-knjiga za vse bralce: Kako trgovati z zlatom?

Oglasno sporočilo

Ena od najmodernejših oblik poslovanja danes – trgovanje s ceno zlata (s tako imenovanimi CFD zlata) na svetovni borzi prek interneta. Ni potrebno, da ste finančni strokovnjak, da bi lahko trgovali na svetovni borzi. Tu trguje že na milijone ljudi, med njimi tudi na tisoče naših sodržavljanov.

 | Foto:

Fortrade bralcem Siola podarja e-knjigo z naslovom Kako trgovati z zlatom.

Prevzemite svoj brezplačni izvod in osvojite temelje trgovanja z zlatom na največjem trgu na svetu.

Knjigo prevzemite tukaj.

Zlato – simbol bogastva

 | Foto:

Zlato je tradicionalno simbol bogastva, vendar je prav tako pogosto varna naložba, ki ohranja svojo vrednost v kriznih časih. Največji del globalne proizvodnje zlata si delijo Kitajska, Južna Afrika, ZDA, Avstralija, Rusija in Peru, medtem ko sta največja kupca Indija in Kitajska. V zgodovini je bila vodilna proizvajalka zlata Republika Južna Afrika.

Brezplačno e-knjigo z naslovom Kako trgovati z zlatom lahko prevzamete tukaj.

Zlato v številkah

 | Foto:

Dejstvo je, da je izkop zlata zelo drag. Zaradi visoke cene eksploatacije zlata iz rudnikov ocenjujejo, da skupna teža vsega izkopanega zlata komaj doseže 145 tisoč ton.

Svetovna proizvodnja zlata je še vedno manjša od povpraševanja. S trenutno ravnjo proizvodnje se pričakuje, da v manj kot 45 letih vsa ponudba ne bo zmogla zadovoljiti povpraševanja po tej plemeniti kovini.

Brezplačno e-knjigo z naslovom Kako trgovati z zlatom lahko prevzamete tukaj.

 | Foto:

Od druge polovice leta 2013 centralne banke imajo okoli 32 tisoč ton zlata, kar znaša približno petino kadarkoli proizvedene količine zlata. Iz tega je jasno razvidno, da imajo centralne banke velik vpliv na gibanje cene te žlahtne kovine.

Ravno zato je 15 največjih evropskih centralnih bank leta 1999 v Washingtonu podpisalo sporazum, s katerim je letna količina zlata, ki ga države podpisnice lahko kolektivno prodajo, omejena na 400 ton.

Brezplačno e-knjigo z naslovom Kako trgovati z zlatom lahko prevzamete tukaj.

Fortrade Ltd. v Veliki Britaniji avtorizira in regulira FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in pomenijo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete. To gradivo ne pomeni ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

Ne spreglejte