SiolNET. Posel danes Novice
0,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bratuškova zadovoljna, da so meritve potrdile ugotovitve družbe 2TDK #video

0,70

termometer

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je zadovoljna, da so dodatne meritve višine zidu v Pesnici za potrebe reference pri gradnji drugega tira med Divačo in Koprom potrdile ugotovitve projektne družbe 2TDK. "Počakajmo na končno odločitev revizijske komisije, pa bomo videli, kako naprej. Postopki pa so zelo jasni," je dejala.

Dušan Zorko Posel danes Kdo vodi 2TDK: Dušan Zorko ali veliki gradbinci?

Ministrica Alenka Bratušek je v izjavi za medije ob robu javne predstavitve osnutka Nacionalnega energetskega in podnebnega načrta v Ljubljani dejala, da je projekt gradnje drugega tira kljub zapletom z izbiro izvajalca na razpisu za prečkanje Glinščice še vedno znotraj časovnice, ki predvideva zgraditev železniške proge do leta 2025, poroča STA.

Referenca najcenejšega ponudnika ni bila ustrezna

2TDK je omenjeni razpis objavil marca lani, nato pa ga je zaradi suma ponarejene reference sprva izbranega ponudnika avgusta razveljavil. Referenca najcenejšega ponudnika namreč ni bila ustrezna, preostali dve ponudbi pa naj bi krepko presegali ocenjeno vrednost.

Izvedenca, ki sta za Državno revizijsko komisijo preverila ustreznost višine zidu v Pesnici - to je za referenco v razpisu za prečkanje Glinščice uporabil zavrnjeni konzorcij podjetij Markomark Nival -, sta zdaj pritrdila 2TDK, da zid, uporabljen za referenco, ne dosega pogojev iz razpisa.

Družba 2TDK in Markomark Nival imata po navedbah POP TV tri dni časa, da se izrečeta o meritvah. Takoj zatem se bo sestal senat državne revizijske komisije in dokončno odločil. Mogočih odločitev je po navedbah televizije več: med drugim poziv k zamenjavi reference in ponovitev razpisa.

drugi tir Posel danes Vlada in 2TDK podpisala koncesijsko pogodbo za drugi tir

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin