SiolNET. Posel danes Novice
0,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bencin in dizel še naprej po en evro za liter

0,31

termometer

Bencinska črpalka
Tako cena 95-oktanskega bencina kot cena dizelskega goriva z današnjim dnem ostajata en evro za liter. Foto: Matej Leskovšek

Regulirani ceni pogonskih goriv po znižanju trošarin zunaj avtocest in hitrih cest tudi v naslednjem 14-dnevnem obdobju ostajata nespremenjeni. Tako cena 95-oktanskega bencina kot cena dizelskega goriva z današnjim dnem ostajata en evro za liter.

Vlada je v ponedeljek sprejela spremenjeno uredbo o določitvi zneska trošarine za energente, ki bo začela veljati v torek in s katero se bo trošarina za bencin znižala z 0,51421 evra na liter na 0,47305 evra na liter, trošarina za plinsko olje za pogon pa z 0,46703 evra na liter na 0,43279 evra na liter, poroča STA.

Gorivo dizel bencin bencinska črpalka Novice Cene bencina in dizla ostajajo evro za liter

S spremembo pri trošarinah sta ceni obeh energentov na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest ostali pri enem evru za liter, kolikor znašata od 7. aprila. Bencin je nazadnje manj kot en evro za liter stal v 14-dnevnem obdobju od 7. aprila 2009, ko je pristal pri 0,996 evra za liter, dizelsko gorivo pa je točno en evro za liter stalo v 14-dnevnem obdobju po 1. marcu 2016.

Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin