SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Banke naj bi v Cimos dale 150 milijonov evrov

3

termometer

 | Foto:
Banke upnice naj bi v Cimos, ki mora do ponedeljka pripraviti načrt finančnega prestrukturiranja, pretvorile okoli 150 od skupno približno 350 milijonov evrov terjatev.

Po nekaterih informacijah naj bi predlagatelji prisilne poravnave, Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) in banke upnice, načrt sodišču poslali še danes, a o tem v koprski družbi za zdaj nimajo informacij, poroča Dnevnik.

Primorske novice poročajo, da naj bi po neuradnih informacijah iz bančnih krogov DUTB in banke upnice načrt finančnega prestrukturiranja sodišču poslali danes.

Še pred kratkim je bilo predvideno, da bo dokapitalizacija Cimosa znašala okoli 200 milijonov evrov, vendar po najnovejših ocenah dokapitalizacija družbe v takšnem obsegu ni potrebna. Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), banke, država in Cimos zadnje podrobnosti krovnega dogovora o finančnem prestrukturiranju sicer še usklajujejo, še piše Dnevnik in opozarja, da bo veliko odvisno od Evropske komisije, ki odloča, ali je lansko državno poroštvo družbi pri najemu 35 milijonov evrov vrednih posojil pomenilo nedovoljeno državno pomoč.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin