Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 6. 2015,
12.25

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

advertorial

Četrtek, 18. 6. 2015, 12.25

2 meseca, 2 tedna

Ali boste prišli prej na vrsto pri frizerju ali vulkanizerju?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potrebujete novo pričesko? Veliko lažje boste našli vulkanizerja, ki bo poskrbel za vašega jeklenega konjička, kot frizerja, ki bo uredil vašo glavo.

Kaj mislite, koga boste lažje preklicali in se naročili za storitev – frizerja ali vulkanizerja? Izkušnje kažejo, da je odgovor odvisen predvsem od letnega časa, statistike pa, da boste na datum pri frizerju čakali dlje. V Sloveniji imamo namreč po podatkih poslovnega asistenta Bizi.si več registriranih podjetij, ki se ukvarjajo z obutvijo jeklenih konjičkov, kot podjetij za frizerske storitve. Registriranih je namreč kar 3.234 podjetij, ki se ukvarjajo s to dejavnostjo, kar četrtina jih prihaja iz osrednje Slovenije (830), sledi ji Podravska regija s 434 registriranimi podjetji. Frizerjev je v Sloveniji manj: podjetij, registriranih s to dejavnostjo, je namreč 2.832.

Zanimiv je podatek, ki kaže na to, da se je v zadnjih desetih letih drastično povečalo število na novo odprtih podjetij, v zadnjih desetih letih v povprečju 169 na leto, največ lani, ko jih je bilo registriranih kar 306 novih.

Podatek niti ni tako presenetljiv, zakon o varnostni cestnega prometa, ki je začel veljati leta 2010 in določa obvezno zimsko opremo (med drugim tudi zimske pnevmatike) od 15. novembra do 15. marca, je odlična poslovna priložnost za številne strokovnjake s tega področja.

Ko v avtomobilu zaškripa …

Bolj skromna je v Sloveniji ponudba avtoservisov, podjetij, ki imajo registrirano to dejavnost, je več kot polovica manj, točneje 1.549. Daleč največ jih dela v osrednji Sloveniji (417), polovico manj jih najdemo na Podravskem (206) in Savinjskem (204).

Statistike kažejo, da avtoservisi niso vedno najbolj priljubljena dejavnost za nove priložnosti, v zadnjih letih namreč opažamo zmanjšanje števila novih podjetij: leta 2014 je bilo kar 26,47 odstotka manj novoustanovljenih podjetij kot leta 2013.

Tudi vulkanizerji in mehaniki se pripravljajo na davčne blagajne

Uvedba sistema davčnih blagajn je obvezna za vsa podjetja, ki poslujejo z gotovino, velja tudi za manjše avtomehanične ali vulkanizerske delavnice. Časa za preizkušanje različnih rešitev je še dovolj, ravno zato so pri Simobilu pripravili posebno testno obdobje. Njihovo napredno storitev Si.blagajna, ki ponuja popolno blagajniško rešitev za različne panoge, trgovine in storitvene servise, lahko do 1. 10. 2015 preizkusite popolnoma brezplačno. Samo tako se boste lahko pravočasno seznanili z vsemi prednostmi in funkcionalnostmi tega naprednega sistema.

Glavne funkcionalnosti Si.blagajne:

- izdelava računov, - povzetek dnevnega poslovanja, - delo z zalogami in normativi, - nastavitev merskih enot za hiter izračun cen, - oddaljen dostop do podatkov o prodaji z analizo prihodkov, - možnost dodeljevanja različnih pravic uporabnikom (lastnik/prodajalec), - prenos podatkov do računovodstva, - povezava s Fursom (od dneva veljave novega zakona), - povezava z bazo PIRS za lažji vnos podatkov pravne osebe (kupec/dobavitelj), - samodejna sinhronizacija podatkov ter - izdajanje in tiskanje računov tudi v formatu A4.

Nagradna igra: Petim nagrajencem podarjamo brezplačno uporabo storitve Si.blagajna

Nagradna igra je končana. Nagrajenec je:

K.V.d.o.o.Sežana

Čestitamo!

Ne spreglejte