SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Aleš Hauc služi tudi z nadzorom hčerinskih družb

3

termometer

Prvi mož NKBM, ki smo jo davkoplačevalci decembra rešili z 870 milijoni evrov in v kateri so ob malih delničarjih vse izgubili imetniki podrejenega dolga, dobiva sejnine za nadzor povezanih družb.

Predsednik uprave državne NKBM Aleš Hauc in član uprave Igor Žibrik sta od 1. januarja do 18. februarja letos ob rednih plačah, ki znašata okoli deset tisoč evrov bruto, prejela še dodatnih 2.286 oziroma 1.961 evrov za nadzor hčerinske Poštne banke Slovenije (PBS), razkriva časnik Finance.

Hauc je leta 2012 za osem mesecev vodenja druge največje banke prejel 95 tisoč evrov rednih prejemkov in še 27 tisočakov za nadzor povezanih družb, od tega dobrih 21 tisočakov od PBS. Hauc sicer trdi, da dela vse za racionalnejše poslovanje skupine NKBM, katere del je tudi PBS.

Dodaten denar za naloge, ki spadajo med osnovne naloge uprave V časniku se sprašujejo, zakaj država kot lastnica NKBM tolerira, da si vodilni v banki izplačujejo dodaten denar za naloge, ki spadajo med osnovne naloge uprave? S finančnega ministrstva so jih napotili na Slovensko odškodninsko družbo, od tam pa odgovora še niso prejeli.

Nadzorniki NKBM so že decembra lani sprejeli spremembo politike nagrajevanja, a se bo ta v praksi po pisanju Financ začela izvajati šele, ko jih bodo potrdili na skupščinah hčerinskih družb. V NLB člani uprave za nadzor povezanih družb niso upravičeni do sejnin.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin