Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 9. 2018,
6.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Fortrade PR članek borza delnice

Torek, 18. 9. 2018, 6.00

5 let, 7 mesecev

5 nasvetov za trgovanje na svetovni borzi

Oglasno sporočilo
Fortrade

Spletno trgovanje na svetovni borzi po vsem svetu leto za letom postaja vse bolj priljubljeno in tako je tudi v naši regiji.  Ljudje trgujejo na svetovni borzi, da bi ustvarili dodatni dohodek. Prek spleta lahko trgujejo s ceno valut, akcij, nafte in drugih proizvodov.

Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili, kako trgovati na svetovni borzi, pripravil brezplačni priročnik Kako trgovati na svetovni borzi. Priročnik je primeren za vse ravni znanja in ga lahko brezplačno naložite prek spodnje spletne povezave.

Kadar trgujete na svetovni borzi, morate biti previdni. Sledijo nasveti borznoposredniškega podjetja Fortrade, za kaj morate poskrbeti, preden vložite svoj denar.

1. Nikoli ne vlagajte več denarja, kot ste ga pripravljeni izgubiti.

Fortrade | Foto:

Kot pri svaki drugi obliki vlaganja tudi vlaganje na svetovni borzi s seboj prinaša tveganje. Dokler ne boste popolnoma obvladali trgovanja, ni priporočljivo vlagati več denarja, kot ste ga pripravljeni izgubiti.

2. Najprej trgujte na brezplačnem demo računu.

fortrade | Foto:

Če niste izkušen trgovec, najprej odprite brezplačni demo račun, prek katerega lahko vadite trgovanje v realnem času, po trenutnih cenah in ne tvegate svojega denarja. Šele ko boste obvladali platformo in osnovna pravila trgovanja, začnite trgovati s svojim denarjem.

3. Osredotočite se na trgovanje z največ tremi instrumenti.

fortrade | Foto:

Možnost imate trgovati z več kot 300 instrumenti, vključno s CFD-ji valutnih parov, delnicami največjih podjetij, zlata, nafte in drugega blaga. Izberite največ tri instrumente in se osredotočite na preučevanje njihovega vedenja.

4. Zaščitite se pred izgubo.

fortrade | Foto:

Pri vsaki transakciji imate možnost določiti, kateri del denarja ste pripravljeni tvegati, če vaša napoved gibanja cen ne bo točna. Ne prezrite te možnosti in jo izkoristite, saj boste na ta način zaščitili preostali del svojega kapitala, če se cena instrumenta, s katerim trgujete, obrne v obratno smer, kot ste predvidevali.

5. Določite želeni potencialni dobiček.

fortrade | Foto:

Pohlep je eden najpogostejših dejavnikov, zaradi katerega trgovci izgubljajo denar na borzi. Tako kot imate možnost, da se zaščitite pred izgubo, imate možnost določiti želeni dobiček. Veliko trgovcev upa, da bodo zaslužili še več, zato čakajo in ne izstopijo iz transakcije, kar je ena glavnih napak.

Kako se trguje na svetovni borzi?

fortrade | Foto:

Na svetovni borzi lahko trgujete za razliko v ceni (kratica CFD) valutnih parov, delnic največjih svetovnih podjetij Google, Facebook, Microsoft itd. ter blaga, kot so zlato, srebro, pšenica, kava, koruza in še veliko drugih instrumentov.

Ker trgujete s ceno instrumentov, ne s fizičnim lastništvom, lahko v vsakem trenutku kupite ali prodate instrument, odvisno od vaših predvidevanj.

Primer: trenutna cena delnice Tesle je 350 dolarjev in pričakujete, da se bo cena zvišala, na primer zaradi napovedi novega modela 3, ki ga ljudje pozitivno ocenjujejo. Takrat na platformi odpirate nakupno pozicijo s klikom na KUPI. Če se cena zviša nad 350 dolarjev, ste si zagotovili potencialni dobiček, če cena pade pod 350 dolarjev, imate izgubo.

V nasprotnem primeru, če pričakujete, da bo cena padla pod 350 dolarjev, odpirate prodajno pozicijo s klikom na PRODAJ. Če cena pade pod 350 dolarjev, ste si zagotovili potencialni dobiček, če se cena zviša nad 350 dolarjev, imate izgubo.

Fortrade je za vse tiste, ki bi se radi naučili, kako se trguje na svetovni borzi, pripravil brezplačni priročnik Kako trgovati na svetovni borzi. Priročnik je primeren za vse ravni znanja in ga lahko brezplačno naložite prek spodnje spletne povezave.

CFD-ji so kompleksni instrumenti in nosijo visoko raven tveganja borzne izgube denarja zaradi uporabe finančnega vzvoda. 71 odstotkov maloprodajnih računov vlagateljev izgubi denar s tem ponudnikom. Treba je premisliti, ali razumete, kako deluje CFD, in ali si lahko privoščite visoko tveganje izgube denarja. Lahko izgubite ves denar, sicer ne več, kot imate na računu za trgovanje. Ti izdelki mogoče ne bodo primerni za vse kliente, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa neodvisen nasvet. Ta material ne predstavlja ne ponudbo, ne povpraševanje, ne transakcije glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejeme kakršnekoli odgovornosti za katerokoli uporabo teh komentarjev in za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Ni nobenega zagotovila in jamstva glede točnosti ali popolnosti teh podatkov, zato vsaka oseba, ki se ravna v skladu z njimi, to dela popolnoma na lastno odgovornost.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade.

Ne spreglejte