Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 10. 2022,
19.51

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

15

Natisni članek

GEN

Torek, 25. 10. 2022, 19.51

1 leto, 6 mesecev

Nadzorni svet GEN energije odločil, kdo bo novi direktor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

15

Gen Energija | Foto STA

Foto: STA

Nadzorni svet družbe GEN energija je danes potrdil konec mandata generalnega direktorja Blaža Košoroka z 31. oktobrom in na njegovo mesto s 1. novembrom imenoval Dejana Paravana, je objavila družba.

Nadzorni svet GEN energije je 10. oktobra s Košorokom sklenil sporazum o predčasnem prenehanju mandata. Dogovor je bil, da mu bo mandat prenehal z imenovanjem novega generalnega direktorja oziroma najpozneje 15. novembra. Nadzorniki so danes potrdili konec njegovega mandata z 31. oktobrom in za generalnega direktorja družbe soglasno imenovali Paravana, ta bo štiriletni mandat nastopil dan pozneje.

Kot so v družbi zapisali v današnjem sporočilu, je Paravan strokovnjak na področju trženja električne energije z obsežnimi vodstvenimi izkušnjami v energetski dejavnosti skupine GEN. Paravan, doktor elektrotehniških znanosti, je bil v skupini GEN med drugim član uprave, izvršni direktor za prodajo, direktor strateškega inoviranja ter direktor hčerinskih družb v Zagrebu, na Dunaju in v Milanu. Od marca letos je član uprave družbe GEN-I. Je poznavalec sektorja energetike, član upravnega odbora Energetske zbornice Slovenije, predavatelj na stanovskih konferencah ter vabljeni predavatelj na visokošolskih in znanstvenih ustanovah.

Prednostna naloga bo spopadanje z energetsko krizo

"Nadzorni svet meni, da so njegove izkušnje, kompetence in strokovna znanja ključni za uspešno delovanje skupine GEN v obdobju  energetske negotovosti in ob ambicioznih razvojnih ciljih skupine," so navedli in dodali, da Paravan kot prednostno nalogo svojega prihodnjega delovanja v skupini določa spopadanje z energetsko krizo ter skrb za nemoteno obratovanje vseh proizvodnih virov in zanesljivo oskrbo slovenskih odjemalcev z električno energijo.

"Pod njegovim vodstvom bo skupina sledila poslanstvu, da postane glavni promotor in izvajalec prehoda v samooskrbni in brezogljični elektroenergetski sistem. Zadnje pomeni pospešene naložbe v obnovljive vire energije in jedrsko energijo v Sloveniji," so zapisali.

Gre za novo kadrovsko menjavo v državni energetiki. Družba GEN energija, ki je v 100-odstotni lasti države, ima od avgusta nove nadzornike. Slovenski državni holding (SDH) je "zaradi izgubljenega zaupanja glede ureditve ustreznega korporativnega upravljanja v skupini GEN" iz nadzornega sveta odpoklical Ksenijo Flegar, Patricio Čular, Jureta Sokliča, Veljka Flisa in Gabra Kontelja ter na njihova mesta imenoval Matejo Čuk Orel, Ivano Nedižavec Korada, Miloša Pantoša, Roka Marolta, Marijana Penška in Žigo Debeljaka.

Matej Tonin, NSi.
Novice Tonina zanimal poslovni model GEN-I
košorok blaž
Novice Blaž Košorok odhaja z vrha GEN energije
Ne spreglejte