Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 4. 2016,
9.11

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Fakulteta za management

Foto: Thinkstock, Fakulteta za management

Natisni članek

advertorial start-up podjetništvo ekonomija podiplomski študij Fakulteta za management

Četrtek, 21. 4. 2016, 9.11

2 meseca, 1 teden

Z inovativnostjo, podjetniško žilico in pravimi znanji do zgodbe o uspehu

Vsebino omogoča Fakulteta za management

Foto: Thinkstock, Fakulteta za management

Foto: Thinkstock

Iskanje najboljše poslovne poti od posameznika zahteva precej ustvarjalnosti in podjetniške naravnanosti. Vendar brez temeljnih znanj menedžmenta, ekonomije, podjetništva in veščin kreativnega razmišljanja ne bo šlo.

Imate poslovno idejo, pa ne veste, kje začeti? Za doseganje poslovnih ciljev so poleg dobre ideje nujna tudi temeljna znanja, da bomo lahko svojo zamisel primerno umestili v lokalno in globalno poslovno okolje.

Fakulteta za management Univerze na Primorskem ima že dvajset let bogatih izkušenj v izobraževanju in raziskovanju. Izobražuje in raziskuje na področjih družboslovnih in poslovno-upravnih ved s poudarkom na menedžmentu, ki interdisciplinarno povezuje ekonomske, poslovne, pravne, organizacijske in vedenjske vede. Njihovi podiplomski študijski programi diplomantom zagotavljajo konkurenčnost na trgu ter jim ponujajo vse možnosti, da tudi sami začnejo prispevati k napredku gospodarstva in družbe.

Letos Fakulteta za management razpisuje tudi podiplomski študij inoviranja in podjetništva.

Znate uspešno predstaviti in zagnati svojo poslovno idejo?

Dobre ideje so začetek vsake odlične kariere. Z dobro kombinacijo znanja menedžmenta, ekonomije, prava, trajnostnega razvoja in inovacij v podjetništvu lahko vsaka ideja preraste v uspešno zgodbo.

Za uspešen začetek je treba slediti nekaj korakom:

Nasvet #1: Preverite, ali se trg zanima za določeno idejo, izdelek ali storitev. Ali vaša ideja ponuja rešitev za konkretno težavo?

Nasvet #2: Svojo zamisel testirajte in poznajte svoje morebitne stranke. Podjetniški inkubatorji lahko pomagajo pri raziskavi trga.

Nasvet #3: Razmislite, ali je ideja izvedljiva, ali obstajajo zakonske in morebitne objektivne omejitve. Dobra ideja je tista, ki jo lahko uresničimo.

Nasvet #4: Preglejte finančno smiselnost in dobičkonosnost ideje. Kandidirate lahko za nepovratna sredstva ali se zadolžite.

Nasvet #5: Izdelajte poslovni načrt. Razvijte načrt, s katerim bo vaše podjetje res nekaj posebnega.

Je vaša poslovna ideja izvedljiva in nima zakonskih ter morebitnih objektivnih omejitev, je finančno smiselna in dobičkonosna. Potem se oborožite z znanjem, tvegajte in vztrajajte na svoji poslovni poti.  | Foto: Thinkstock Je vaša poslovna ideja izvedljiva in nima zakonskih ter morebitnih objektivnih omejitev, je finančno smiselna in dobičkonosna. Potem se oborožite z znanjem, tvegajte in vztrajajte na svoji poslovni poti. Foto: Thinkstock

Nasvet #6: Ne obešajte svoje ideje na veliki zvon. Naj bo nekaj časa vaša poslovna skrivnost varno skrita pred konkurenco. Ko jo razvijate, pa pazite na to, da boste vedno korak pred drugimi.

Nasvet #7: Udeležujte se podjetniških dogodkov in izobraževanj.

Nasvet #8: Izberite si kompetentne in zanesljive sodelavce, v sebi pa poiščite motivacijsko žilico, da se bodo vsi v ekipi navdušili nad vašo idejo.

Nasvet #9: Ujemite pravi val. Sledite razvoju na svojem področju, raziskujte tuje medije in se na trg poženite ob pravem trenutku.

Nasvet #10: Za uspeh je seveda treba tudi malce tvegati, se premakniti in potem vztrajati.

Inkubatorji kot dobrodošla pomoč mladim podjetnikom

Inkubatorji so namenjeni maldim podjetnikom, ki še nimajo izkušenj s prodorom na trg. | Foto: Thinkstock Inkubatorji so namenjeni maldim podjetnikom, ki še nimajo izkušenj s prodorom na trg. Foto: Thinkstock

Mladi, ki jih poleg študija zanima tudi ustanavljanje podjetja, se lahko obrnejo po pomoč na različne podjetniške inkubatorje, kjer jim lahko pomagajo razviti idejo.

Svoj podjetniški inkubator ima tudi Univerza na Primorskem, katere članica je tudi Fakulteta za management. Inkubator ponuja številne delavnice za študente in raziskovalce, ki si želijo vstopiti v poslovni svet. Med ustanovami, ki spodbujajo podjetniško usmerjenost, so še različni kreativni in karierni centri, start-up šole, pospeševalniki, Slovenski podjetniški sklad in drugi zavodi za pomoč pri podjetništvu.

Ustanoviti svoje podjetje ni tako zahtevno, kot je preživeti na trgu. Podjetniki, ki se kljub oviram na trgu dobro znajdejo in uspejo prebroditi različne težave, so nagrajeni z osebnim zadovoljstvom, ki se veže na ustvarjanje lastne poslovne zgodbe.

Po temeljna znanja inoviranja in podjetništva na fakulteto z bogatimi izkušnjami

Nekdo, ki si želi ustvariti svoje podjetje in obožuje inovacije, se lahko sooči s pomanjkanjem znanja in veščin, ki so nujne za uspešno uresničitev poslovne ideje oziroma inovacije.

Ta znanja študent lahko dobi na Fakulteti za management v Kopru, kjer letos razpisujejo podiplomski študijski program Inoviranje in podjetništvo. Tam se bo študent naučil reševati konkretne težave, iskati priložnosti in integrirati nova znanja v delovni proces. Okrepil bo sposobnost presoje poslovnih situacij in se izpopolnil v komunikaciji z ekipo, strankami in partnerji.

Kako razviti uspešno podjetje?

Podiplomski program Inoviranja in podjetništva odgovarja na vprašanje, kako iz lastne ideje narediti uspešno podjetje in ponuja najbolj aktualne vsebine, ki sledijo tehnološkim in poslovnim trendom, kot so kreativne metode razmišljanja, osredotočanje na dodano vrednost in razvoj blagovne znamke.

Študij je namenjen vsem, ki želijo ustanoviti svoje podjetje, prej pa pridobiti ustrezna znanja, podjetnikom, ki si želijo nadgraditi znanja z novimi, svežimi pristopi in prijemi za povečanje poslovne uspešnosti svojih podjetij, praktikom, ki želijo v ustaljenih organizacijah spodbujati inovativnost, kreativnost in povečati inovacijsko uspešnost.

Široka ponudba znanj na Fakulteti za management v Kopru

Postanite akterji pozitivnih sprememb in poskrbite za boljši jutri prihodnjih generacij – izberite enega od podiplomskih študijskih programov, ki jih ponuja Fakulteta za management.

Poleg Inoviranja in podjetništva fakulteta ponuja naslednje podiplomske študijske programe:

Program Management daje študentom znanja in veščine za reševanje družbenih izzivov in uspešno vodenje organizacije.

Program Ekonomija in finance študentu omogoča razumevanje širšega gospodarskega in družbenega okolja ter globalizacijskih procesov.

Program Management trajnostnega razvoja je interdisciplinarno zasnovan in daje celovit pogled na razvojne izzive in priložnosti trajnostnega razvoja.

Program Pravo za management daje znanja za razumevanje specifičnih vidikov prava v povezavi z ekonomijo in menedžmentom.

Program Politologija je študij politike, etike in družbe. Študentu daje znanja za razumevanje najzahtevnejših problemov preteklih in današnje dobe.

Doktorski študij managementa pa je namenjen vsem tistim, ki želijo svoja znanja poglobiti in nadgraditi z najnovejšimi znanstvenimi dognanji.

Vabljeni na Fakulteto za management po nova znanja!

Fakulteta za management | Foto:

 

Ne spreglejte