Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Sreda,
17. 6. 2015,
14.28

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

fakulteta Univerza v Ljubljani

Sreda, 17. 6. 2015, 14.28

1 mesec, 3 tedne

Iščejo mlade raziskovalce: tri četrtine na naravoslovno-tehničnih smereh

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ljubljanske fakultete so v teh dneh objavile razpise za mlade raziskovalce. Največ jih bodo potrebovali na medicinski, strojni in biotehniški fakulteti, najmanj na družboslovnih smereh.

Na spletnih straneh Univerze v Ljubljani in na zavodu za zaposlovanje so objavili razpise za prosta delovna mesta mladih raziskovalcev na ljubljanskih fakultetah.

Pri različnih mentorjih je skupaj odprtih 78 prostih mest, večina oziroma 61 na naravoslovno-tehniških fakultetah in le 16 na družboslovnih smereh.

Raziskovalce najbolj potrebujejo na medicini Največ mladih raziskovalcev potrebujejo na medicini, kjer pomoč išče enajst mentorjev. Na medicini bodo novi sodelavci raziskovali področje mikrobiologije in imunologije, nevrobiologije, biokemije in molekularne biologije, fizike in javnega zdravstva oz. varstva pri delu.

Na naravoslovno-tehničnem področju so mesta za mlade raziskovalce odprta še na fakultetah za: – strojništvo (devet mest), – kemijo (pet mest), – farmacijo (štiri mesta), – elektrotehniko (sedem mest), – veterino (tri mesta), – računalništvo in informatiko (dve mesti), – matematiko in fiziko (pet mest) ter na – biotehniški (devet mest), – gradbeni (tri mesta) in – naravoslovnotehniški fakulteti (tri mesta).

Nekaj mest je prostih tudi za družboslovce, in sicer na: – filozofski fakulteti (pet mest), – fakulteti za družbene vede (sedem mest), – na ekonomiji, pravu in teologiji ter fakulteti za upravo (po eno mesto).

Eno prosto mesto je razpisano tudi na fakulteti za šport.

Kdo se lahko prijavi Kandidati, ki jih zanima delo raziskovalca, se morajo najprej pravočasno prijaviti za vpis na doktorski študij, ki že poteka. Poleg tega so pogoji za prijavo na razpis za mladega raziskovalca med drugim še: – najmanj univerzitetna izobrazbo (1. in 2. bolonjske stopnje) ustrezne smeri, – povprečje vseh študijskih ocen najmanj osem, – da ni minilo več kot pet let od zagovora diplomske oz. magistrske naloge.

Prednost bodo imeli kandidati z boljšim povprečjem ter z morebitnimi nagradami, kot je Prešernova nagrada, in objavljenimi članki ali s sodelovanjem pri razvojno-raziskovalnem delu.

Zaposlitev za tri oziroma štiri leta Izbrani kandidati bodo v času raziskovalnega dela polno zaposleni na fakulteti, usposabljanje pa se financira do končanja doktorskega dala oziroma: – največ štiri leta in šest mesecev, če so vpisani v štiriletni doktorski program (stari program), – največ štiri leta, če bodo vpisali podiplomski študij tretje stopnje (novi program), – največ tri leta, če bodo vpisali podiplomski študij tretje stopnje (novi program) na področju medicine.

Kandidati se na razpis lahko prijavijo do vključno 26. junija, vloge pa lahko pošljejo na naslov Univerze v Ljubljani, Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana ali odnesejo osebno na vložišče univerze do 26. junija do 11. ure.

Ne spreglejte