SiolNET. Posel danes Kariera in izobrazevanje
Vsebino omogoča B2

Foto: Thinkstock

  • Messenger
  • Messenger

Poklic, ki vam omogoča delo v vrhunskih podjetjih, delo od doma ali pa kar s sanjske plaže

Vsebino omogoča B2

Foto: Thinkstock

Res je, tak poklic obstaja. Osebam, ki ga imajo, pa vsi zavidamo fleksibilnost njihovega delovnega mesta in izjemno zaposljivost v vseh javnih ter zasebnih sektorjih. Govorimo o poklicu informatika, ki je glavni akter v računalniški revoluciji, ki prevzema sodobni svet.

Uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije, delovanje, uvajanje ter vzdrževanje informacijskih sistemov in elektronskega poslovanja, informacijska varnost – to so ključna področja današnjega poslovnega sveta. | Foto: Uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije, delovanje, uvajanje ter vzdrževanje informacijskih sistemov in elektronskega poslovanja, informacijska varnost – to so ključna področja današnjega poslovnega sveta.

Dejstvo je, da brez sodobne računalniške tehnologije tako rekoč ne gre. Ta se je namreč že močno ukoreninila v naše vsakdanje življenje. Zaradi tega postaja računalništvo glavno področje, na katero se osredotočajo vse vidnejše inovacije za ustvarjanje boljšega jutri.

Poklic s področja informatike je gotovo eden izmed najbolj iskanih poklicev v tem trenutku. Njegova prednost je tudi v univerzalnem jeziku, saj ste s to izobrazbo zanimivi tako doma kot v tujini.

5 razlogov za

Zdaj je pravi čas, da izkoristite priložnost in pridete do poklica, ki odpira številna vrata tako v poklicni karieri kot tudi glede nadaljnjega izobraževanja.

Razkrivamo vam pet dejstev, zakaj je odločitev za študij informatike ena najboljših odločitev, ki jih lahko storite v svojem življenju:

1. ZAPOSLITEV VAS ČAKA TAKOJ PO DIPLOMI

Ni področja, ki ne bi temeljilo na učinkoviti računalniški podpori. Digitalna doba potrebuje spretne in prilagodljive informatike in zato so iskani v vseh podjetjih – ne glede na področje dela.

Če se boste odločili za študij informatike, se boste že med študijem srečevali s kadrovskimi delavci zaposlitvenih agencij in podjetij, ki zagrizeno iščejo bodoče diplomante informatike. Vsekakor je na trgu dela povpraševanje po informatikih veliko večje od ponudbe. Torej boste vi tisti, ki boste prejemali prošnje za delo s strani delodajalca, in ne obratno. Odlično, kajne?

2. MED ŠTUDIJEM BOSTE UDOBNO ŽIVELI

Kot študent informatike boste enostavno dobili tudi kadrovsko štipendijo. Za mnoga podjetja finančno podpiranje študentov informatike v zameno za poznejšo zaposlitev prestavlja edini in najbolj učinkoviti način, da si zagotovijo kader, ki ga nujno potrebujejo.

Zraven spada tudi zagotovljena obvezna študijska praksa, ki je temu primerno plačana, saj se uvajate in specializirate za bodoče delo. Na študentskih servisih je tudi sicer polno ponudb za študente informatike, urne postavke pa so daleč nad povprečjem za študentsko delo.

Po diplomi in nekaj nabranih delovnih izkušnjah boste za podjetje neprecenljivi in vas nikakor ne bodo želeli izgubiti. Temu primerna bo tudi plača, kjer boste vedno imeli zadnjo besedo.

Računalništvo postaja pomembno v vseh vidikih človeškega življenja. Poskrbite za svojo prihodnost in se odločite za študij, ki vam bo omogočal življenjski stil, ki vam je pisan na kožo. Nikoli pa tudi ni prepozno, da se odločite za novo poklicno pot! | Foto: Računalništvo postaja pomembno v vseh vidikih človeškega življenja. Poskrbite za svojo prihodnost in se odločite za študij, ki vam bo omogočal življenjski stil, ki vam je pisan na kožo. Nikoli pa tudi ni prepozno, da se odločite za novo poklicno pot!

3. UNIVERZALNI JEZIK INFORMATIKE VAM ODPIRA VRATA ZAPOSLITVE POVSOD PO SVETU

Ste človek, ki ga privlačijo neznane države, raznolikost narodov in pokrajin? Se vam zdi življenje prekratko, da bi ga preživeli le na enem mestu in v eni državi? Tudi če si želite v tujino samo zaradi boljšega zaslužka, potem je poklic informatika idealen za vas.

Za delo na tem področju ne potrebujete znanja jezika države, kjer bi si želeli živeti, ampak le angleščino, ki je tudi uradni jezik programerjev ter informatikov. Največ tujih strokovnjakov s področja informacijske tehnologije pa sicer na letni ravni zaposli Irska, kjer ima svoj sedež mednarodno podjetje Google.

4. DELO OD DOMA ALI Z RAZLIČNIH EKSOTIČNIH KRAJEV

Nekateri ljudje cenijo dneve, ko lahko zjutraj poležavajo v postelji in odidejo na delo takrat, kot želijo. Drugim sanjska zaposlitev pomeni delo v trenirki, na domačem balkonu, ob dišeči kavi. Ni jih malo, ki bi si želeli fleksibilno zaposlitev, kjer si lahko vzamejo več kot povprečna dva tedna neprekinjenega dopusta, da lahko obiščejo države zunaj Evrope.

Če ste zaposleni kot informatik, si brez težav najdete delodajalca, ki od vas ne zahteva, da ste vsak dan ob točno določenih urah na delovnem mestu (torej v pisarni podjetja), ampak delavcu dovoli, da občasno dela od doma ali iz oddaljene destinacije. Vse, kar v svetu informatike šteje, je kakovostno in pravočasno opravljeno delo. Za delo pa ne potrebujete pisarne, ampak le prenosni računalnik in internet. Poklica, ki vam daje več osebne svobode in fleksibilnosti, kot je poklic informatika, ne boste našli.

5. RAZNOLIKOST PODROČIJ, KJER LAHKO DELATE

Poklic informatika lahko enostavno združite s svojimi drugimi zanimanji in hobiji. Vas zanima medicina? Zaposlite se v zdravstvu ali farmaciji. Ste navdušeni nad letali in hitrimi avtomobili?

Letalska in avtomobilska industrija brez informatikov ne zmore, saj so pomemben del razvoja. Možnosti je nešteto. Lahko pa si enostavno odprete lastno podjetje in delate za različne naročnike na raznolikih projektih.

Informatik s svojim znanjem rešuje morebitne težave v podjetjih, kjer imajo vzpostavljen sistem informacijsko-komunikacijske tehnologije (javna podjetja, banke, zavodi ipd.). Poklic informatika je dinamičen, saj se vedno znova srečuje z novostmi, ki so pri tovrstnem poklicu stalnica. | Foto: Informatik s svojim znanjem rešuje morebitne težave v podjetjih, kjer imajo vzpostavljen sistem informacijsko-komunikacijske tehnologije (javna podjetja, banke, zavodi ipd.). Poklic informatika je dinamičen, saj se vedno znova srečuje z novostmi, ki so pri tovrstnem poklicu stalnica.

KJE ŠTUDIRATI INFORMATIKO?

Srednja, višja in visoka šola B2 vam ponuja ŠTUDIJ INFORMATIKE na več stopnjah.

Kakovostni predavatelji in skrbno pripravljeni študijski programi vas bodo usposobili za obvladovanje inovativnih tehnologij, načrtovanje in projektiranje informacijskih sistemov, izvajanje skrbništva programske in strojne opreme, uporabo programskih orodij, varovanje informacij in računalniških sistemov ter za oblikovanje spletnih strani. Pridobili boste uporabna znanja za delo pri IT-projektih in spoznali elektronsko poslovanje.

Pridobljena znanja vam bodo omogočila uspešno načrtovanje, razvijanje in uvajanje celovitih programskih rešitev za podjetja in posameznike.

Več informacij o študiju informatike na B2 srednji, višji ali visoki šoli je dostopnih na naslednjih spletnih straneh:

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin