Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 12. 2017,
13.29

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

The Biggest Loser Slovenija Planet TV

Torek, 19. 12. 2017, 13.29

6 let, 4 mesece

Kaj jedo tekmovalci šova The Biggeset Loser Slovenija, ko so na poti?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
tbls | Foto Dietetik priporoča

Foto: Dietetik priporoča

Preverite, kaj je dietetičarka Katja Simić v tem tednu pripravila za tekmovalce šova The Biggest Loser Slovenija.

Ta dan so tekmovalci prve tri obroke pojedli zunaj hiše. Morali smo izbrati take, ki jih lahko brez težav vzameš s seboj. Za zajtrk tekmovalci pripravijo skuto, v katero vmešajo zelišča in začimbe po okusu – koper, drobnjak, čili, paprika v prahu in poper so le nekateri izmed predlogov. V skuto vmešajo še žličko olivnega olja in njihov namaz je pripravljen. Semena imajo visoko hranilno vrednost, ki je ne gre zanemariti, zato je njihovo vključevanje v prehrano zaželeno. Ravno zato smo za svoj "sendvič" izbrali štručko s semeni, ne bele žemlje. Zajtrku dodamo še svežo zelenjavo, ki bo pomagala povrniti nekaj izgubljene tekočine, in probiotični jogurt, ki pomaga urejati prebavo.

Po treningu se prileže dober obrok in na poti je lahko super izbira čokoladno mleko. Čeprav so nekateri izmed tekmovalcev do čokoladnega mleka skeptični, je ta pogosto izbiro športnikov, vendar le takoj po treningu. Ugodno razmerje ogljikovih hidratov in beljakovin je namreč ključno za hitro obnovo mišičnih zalog glikogena, ki tekmovalce pripravijo na naslednji trening že čez nekaj ur.

Za kosilo si tekmovalci že večer prej pripravijo polento, v katero vkuhajo skuto. Vse skupaj potresejo s sezonsko zelenjavo in spečejo v pečici. Ko se polenta ohladi, jo razporedijo po posodicah in tretji obrok za na pot je pripravljen. Doma jih po napornem dnevu čaka trening. Ko se vrnejo domov, tako narežejo nekaj zelenjave (korenček, por, paprika …), ki jo obogatijo z avokadovo omako (pretlačen avokado, rahlo popopran, dodamo malce česna in sok ene limone ter zmešamo s paličnim mešalnikom oz. zgolj pretlačimo z vilicami).

Taka malica bo dala energijo za popoldanski trening, po katerem je končno čas, da se v tem zimskem obdobju telo malce ogreje s toplim obrokom. Fižolova juha za večerjo je izbira, za katero smo se odločili tokrat. Dodamo ji solato s puranovimi rezanci. Kup zelenjave, ki poskrbi tudi za imunski sistem naših tekmovalcev, da bodo zadnje izzive šova lahko opravili maksimalno.

ZAJTRK

štručka s semeni, skuta z zelišči, kumara in redkvica, probiotični jogurt

DOPOLDANSKA MALICA

čokoladno mleko

KOSILO

polenta s skuto in zelenjavo

POPOLDANSKA MALICA

avokadov omaka in zelenjava

VEČERJA

fižolova juha, solata s toplimi puranovimi rezanci

Dober tek vam želi Dietetik priporoča.

Ne spreglejte