Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 11. 2020,
9.41

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

1

Natisni članek

grozljivka Planet TV

Nedelja, 15. 11. 2020, 9.41

3 leta, 5 mesecev

Očiščenje: Anarhija

"Najbolj me je strah ameriške družbe in orožja"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

1

Očiščenje: Anarhija

Nocoj ob 23.25 bo na Planetu temačna srhljivka Očiščenje: Anarhija, ki se dogaja v distopični prihodnosti, v kateri so eno noč v letu dovoljeni vsi zločini, kar naj bi družbo očistilo izmečkov. Nadaljevanje grozljivega trilerja bo premierno predvajano na slovenskih televizijah.

Očiščenje: Anarhija (The Purge: Anarchy) je nadaljevanje uspešnice Očiščenje (The Purge), ki je navdušila ljubitelje grozljivih filmov. Dogajanje je znova postavljeno v distopično prihodnost, v kateri v ZDA obstaja dan očiščenja, ko so dovoljeni vsi zločini. Kdor ne želi ubijati ali biti ubit, se mora skriti do zore. Mlademu paru med vožnjo domov na večer očiščenja zmanjka goriva, zato se morata v mestu skriti pred zamaskiranimi napadalci na motorjih. Pot jima prekrižajo maščevalec, ki je med očiščenjem izgubil družino, ter mati in hči, ki iščeta pomoč pred napadalci njunega doma. Peterica neznancev se odloči združiti moči in zlepa ali zgrda preživeti najbolj peklensko noč v Los Angelesu ...

Frank Grillo v Očiščenju: Anarhija | Foto: Frank Grillo v Očiščenju: Anarhija

S pisanjem se je očistil lastnih strahov

Uspešno serijo filmov je ustvaril James DeMonaco, ki je režiral prve tri filme od petih in spisal scenarij za vse. Prvi film je bil namreč tako uspešen, da so sledila kar štiri prav tako uspešna nadaljevanja. Najnovejši film iz franšize bo v kinematografe predvidoma prišel prihodnje leto. 

Navdih za strašljivo zgodbo je DeMonaco črpal iz lastnih strahov. "Najbolj me je strah ameriške družbe in orožja," je v intervjuju povedal DeMonaco. "Očiščenje sem napisal prav zaradi našega odnosa do orožja in nasilja," še dodaja in prizna, da se skozi pisanje očisti lastnih strahov in obsesij. 

Očiščenje: Anarhija | Foto:

Precej strašljivo je biti starš

DeMonaco se strinja tudi z glavnim igralcem Frankom Grillom, ki meni, da je ena od najbolj strašljivih stvari tudi starševstvo. "Imam tri otroke, ki odraščajo v New Yorku. Najbolj me je strah naključnega nasilja," je povedal Grillo, ki v Očiščenju: Anarhija igra samotarskega vojaka, ki je nekoč izgubil sina, zdaj pa se na noč očiščenja odpravi na maščevalni pohod proti odgovornim za njegovo izgubo.

Anarhija: Očiščenje bo na Planetu v nedeljo ob 23.25.
Preživetje v divjini
Planet TV Oče s hitrim ukrepanjem sinu rešil življenje #video
Umori na podeželju
Planet TV Ob četrtkih in petkih raziskujemo Umore na podeželju
Planet TV Planet 18 odslej tudi ob sobotah in nedeljah
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte