SiolNET. Novice Volitve 2018
0,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi volivci po pošti največjo podporo namenili SDS

0,25

termometer

Volitve. Glas. Volilna skrinjica.
Foto: Klemen Korenjak

Znani so tudi izidi glasovanja po pošti na parlamentarnih volitvah. Glas je po pošti iz Slovenije oddalo 1553 volivcev, med njimi jih je največ izbralo SDS, sledita SD in DeSUS. Ti glasovi pa na izidi nedeljskega glasovanja niso vplivali in niso prinesli sprememb glede razdelitve poslanskih mandatov ali uvrstitve posameznih kandidatov v DZ.

Po pošti so lahko glasovali volivci v domovih za upokojence, bolnišnicah in zaporih.

Na ta način je glas oddalo 1553 volivcev, od tega jih je 1518 oddalo veljavno glasovnico, 35 pa neveljavno. Največ glasov (320) so namenili zmagovalki volitev SDS, sledijo SD z 211 glasovi, DeSUS (209), LMŠ (201), SMC (140) in NSi, za katero je glasovalo 109 volivcev.

Dejan Židan, SD. Novice Brodolom socialdemokracije. Lahko Dejan Židan obrne svojo ladjo?

Levico je obkrožilo 68 volivcev, Stranko Alenke Bratušek 64, SLS 42, SNS pa 20 volivcev. Sledijo Lista novinarja Bojana Požarja (17), Združena levica (15), Solidarnost in Združena desnica (po 14 glasov), Andrej Čuš in Zeleni Slovenije (13), Za zdravo družbo (12) ter Dobra država (11 glasov).

Manj kot deset glasov so volivci po pošti namenili strankam Gospodarsko aktivna stranka, Zedinjena Slovenija, GibanjeSkupajNaprej, Piratska stranka Slovenije, ReSET, Socialistična partija Slovenije in Stranka slovenskega naroda, medtem ko je Naprej Slovenija ostala brez glasu.

Janez Janša SDS Foto: Ana Kovač

V ponedeljek znani glasovi volivcev iz tujine

Omenjeni glasovi so že prišteti k izidu nedeljskega glasovanja in ga bistveno niso spremenili. Tako niso prinesli sprememb ne glede razdelitve poslanskih mandatov ne glede uvrstitve posameznih kandidatov v DZ. Slednje pa utegnejo nekoliko spremeniti glasovi volivcev iz tujine, ki jih bodo izidom prišteli v ponedeljek, 11. junija. Tedaj bodo znani končni neuradni izidi volitev in s tem struktura novega sklica DZ.

Jaz Zobec sodna palača Novice Objavljamo posnetek, kako je želel vrhovni sodnik mimo varnostnika #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin