Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
15. 6. 2018,
9.50

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

54

Natisni članek

Alenka Bratušek volitve 2018

Petek, 15. 6. 2018, 9.50

5 let, 10 mesecev

Nastaja sredinski blok, ki bi lahko bil osnova koalicije #video

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

54

"Želimo si, da pride do močne levosredinske koalicije. Pogovarjamo se o zametkih sredinskega bloka, ki bi predstavljal možno koalicijo," je o povolilnih aktivnostih Stranke Alenke Bratušek povedal generalni sekretar Jernej Pavlič.

Prvič po volitvah se je sestal izvršni odbor Stranke Alenke Bratušek. "Več kot zadovoljni smo z rezultatom, ki smo ga dosegli," je uvodoma dejal generalni sekretar Jernej Pavlič. Na volitvah so dosegli 5,11 odstotka glasov in si priborili pet poslanskih sedežev.

Pavlič je ponovil, da se je Alenka Bratušek že dvakrat dobila z morebitnim mandatarjem Marjanom Šarcem, z vsemi strankami pa so se slišali vsaj po telefonu. Te v zadnjih dneh veliko zvonijo, je dodal.

"Kot je predsednica že povedala, si želimo, da pride do močne levosredinske koalicije. Pogovarjamo se o zametkih sredinskega bloka, ki bi predstavljal možno koalicijo," je dejal Pavlič.

Karel Erjavec, DeSUS.
Novice Erjavec ostaja predsednik DeSUS. V koalicijo z Janšo ne gredo. #video

"Po vsebinski logiki koalicija z NSi lažja kot z Levico"

Karl Erjavec | Foto: STA , Foto: STA , "Preden bo prišlo do morebitne koalicije, bo potrebno še veliko pogovorov," je še dodal. Sam vidi sodelovanje v koaliciji z NSi lažje kot pa z Levico. "Po vsebinski logiki koalicija z NSi lažja kot z Levico," je dejal. Slednja bo morala po njegovih besedah prevzeti tudi odgovornost, če bo prišlo do oblikovanja vlade Janeza Janše, saj da vstop v levosredinsko koalicijo pogojuje z nekaterimi nerealnimi zahtevami. Kot je ocenil Pavlič, pa bo težko "dobiti tistih nekaj pomembnih glasov Levice ali NSi".

Ob tem je izpostavil še pomemben trenutek, ki bo danes. V DeSUS bodo odločali o usodi predsednika Karla Erjavca. Če pride do menjave na čelu stranke, Pavlič ne izkjučuje, da bi DeSUS lahko šel v desno vlado.

Šarec poslal vabilo vsem razen SDS

Šarec, ki se je z LMŠ na predčasnih državnozborskih volitvah uvrstil na drugo mesto, se je sicer s predsednikoma SMC in Stranke Alenke Bratušek po volitvah ločeno že srečal, obema strankama pa je poslal tudi vabilo k oblikovanju koalicije za prihodnost. To je sicer poslal vsem novoizvoljenim parlamentarnim strankam razen SDS. Srečal se je tudi s predsednikom SD Dejanom Židanom, prvakom DeSUS Karlom Erjavcem in predsednikom NSi Matejem Toninom.

Janez Janša SDS
Novice Padla nova ideja: koalicija Janše in sredinskega bloka
Novice "Programsko smo si zelo blizu, škoda, da so to nekateri ugotovili šele po volitvah# #video
Ne spreglejte