SiolNET. Novice Svet
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Začela se je evakuacija prebivalcev Reke

10

termometer

Reka |  | Foto: Guliverimage
Foto: Guliverimage

Na Reki na Hrvaškem se je začela evakuacija prebivalcev z območja v bližini pristanišča, kjer bodo jutri zgodaj zjutraj začeli odstranjevati veliko podvodno mino. Na širšem območju središča mesta bodo do jutri popoldne ustavljeni tudi cestni, železniški in letalski promet. Trgovine, kavarne in drugi gospodarski objekti bodo zaprti.

Pri odstranjevanju podvodne mine iz druge svetovne vojne, ki bo trajalo več ur, bo sodelovalo več sto pripadnikov civilne zaščite, policije ter drugih služb. Začetek in konec akcije bo naznanila zvočna sirena za splošno nevarnost.

Štab reške civilne zaščite zaradi varnosti prebivalcev točne lokacije mine ne razkriva, je pa delno vkopana v morsko dno v reškem pristanišču. Zaradi njenih značilnosti in lokacije je niso mogli uničiti na kraju, kjer so jo nedavno našli. Ko jo bodo potegnili iz vode, jo bodo prepeljali dlje od obale in jo tam dezaktivirali.

Ker je reško pristanišče blizu središča mesta, bodo do nedelje pozno popoldne začasno evakuirali več kot 500 prebivalcev območja v bližini lokacije mine. Za tiste, ki ne morejo najti nadomestne namestitve, bo organizirana nastanitev v Dvorani mladosti na Trsatu, kjer je pripravljenih 40 ležišč. Evakuacija bo predvidoma končana danes do 22. ure.

Na širšem območju središča mesta bodo ustavili tudi cestni, železniški in letalski promet ter zaprli trgovine, kavarne in druge gospodarske objekte.

Odkrili še eno bombo iz druge svetovne vojne

V petek so med gradbenimi deli na Reki odkrili tudi neeksplodirano letalsko bombo iz druge svetovne vojne. Dela v naselju Krnjevo so do nadaljnjega ustavljena. Bombo je nedaleč od trgovskega središča ZTC odkril upravljalec bagra.

Reka Novice Po podvodni mini na Reki odkrili še eno bombo iz druge svetovne vojne

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin