SiolNET. Novice Svet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zoran Milanović je pripravljen prepustiti premierski položaj

0

termometer

 | Foto:
Hrvaški premier in predsednik SDP Zoran Milanović je v odprtem pismu pozval stranko Most neodvisnih list k nadaljevanju pogovorov o oblikovanju saborske večine in prihodnje hrvaške vlade.

Milanović je spomnil na podrobnosti iz pogovorov levosredinske koalicije Hrvaška raste in Mosta prejšnji teden, ko so med drugim razpravljali o stališčih Mosta, da niso pripravljeni podpreti mandatarja za sestavo nove vlade iz vrst SDP ali HDZ. Predsednik SDP je ocenil, da bi pogajanja nadaljevali na podlagi teh pogovorov, in izrazil pripravljenost, da bi se pogovarjali tudi o predsedniku Mosta Božu Petrovu kot morebitni osebi, ki bi sestavila novo hrvaško vlado.

S kom bi SDP sodelovala in s kom ne? "Ob tem smo odprti za sodelovanje z vsemi drugimi strankami in izvoljenimi saborskimi poslanci ob pogojih, ki smo jih že nekajkrat predstavili v javnosti," je zapisal. Pojasnil je, da se morajo vsi potencialni partnerji v tem procesu odpovedati članom, proti katerim so vložene pravnomočne obtožnice za hujša kazniva dejanja. Prav tako niso pripravljeni sodelovati s strankami in poslanci, ki v svojih programih ali na javnih nastopih na kakršenkoli načinih spodbujajo rasno, versko in drugo nestrpnost ter postavljajo pod vprašaj pravice narodnih manjšin.

Milanović meni, da HDZ ni izpolnil zahteve Mosta Milanović je tudi poudaril, da HDZ ni izpolnil zahteve Mosta, ko gre za sodelovanje v prihodnji vladi, ker je tudi desna Domoljubna koalicija zavrnila možnost delovanja v Banskih dvorih z Mostom in koalicijo Hrvaška raste. Izpostavlja, da predsednik HDZ Tomislav Karamarko ni do konca zavrnil ambicije, da bi bil mandatar, čeprav je dejal, da je pripravljen podpreti nestrankarskega kandidata, kar pogojuje Most.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin