Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 8. 2018,
11.45

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

Natisni članek

ZDA zloraba otroci

Četrtek, 9. 8. 2018, 11.45

5 let, 8 mesecev

Znane grozljive podrobnosti o zlorabi ujetih otrok #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

Dva moška in tri ženske, ki so obtoženi zlorab enajstih otrok, so urili otroke za streljanje na šolah, kažejo dokumenti tožilstva. Otroke je policija pred dnevi rešila iz improviziranega bivališča v puščavi v ameriški zvezni državi Nova Mehika.

Tožilstvo je opozorilo, da če bodo obtožene izpustili pred sojenjem, obstaja velika verjetnost, da bi lahko storili nove zločine, glede na to, da so "načrtovali in pripravljali streljanja na šolah", poroča ameriška televizija CNN.

Drugih podrobnosti tožilstvo ni navedlo, je pa eden od posvojiteljev otrok dejal, da so otroke urili v ta namen. Po navedbah oblasti so na kraju našli tudi orožje in vadišče za streljanje.

Novice Iz ujetništva rešili enajst podhranjenih otrok. Živeli so v grozljivih razmerah. #video

Policija je v bivališču blizu kraja Amalia v petek našla otroke, stare od enega do 15 let, ki so bili bosi, razcapani ter lačni in žejni. Ob prihodu policije je bilo tam tudi pet odraslih, tri ženske in dva močno oborožena moška. Njihovo bivališče je bila manjša prikolica, napol vkopana v zemljo in prekrita s plastično ponjavo. V njej ni bilo ne tekoče vode ne elektrike. Edina hrana, ki so jo našli, je bilo nekaj krompirja in škatla riža.

Otroci so živeli v grozljivih razmerah. | Foto: Reuters Otroci so živeli v grozljivih razmerah. Foto: Reuters

Policija je bivališče našla v okviru iskanja štiriletnega dečka, ki naj bi ga po navedbah njegove mame pred devetimi meseci v Georgii ugrabil njegov oče Siraj Wahhaj. Na kraju so nato v ponedeljek našli tudi posmrtne ostanke dečka, a še ni jasno, ali gre za pogrešanega.

Theodor McCarrick
Novice Ameriški kardinal odstopil zaradi očitkov o spolnih zlorabah

Med aretiranimi so tudi Siraj Wahhaj in njegovi dve sestri, ki naj bi bili materi otrok. Prijeli so še dve osebi - Lucasa Mortena in Jany Leveille. Na sodišču v Taosu v Novi Mehiki so jih v sredo v 11 točkah obtožili zaradi zanemarjanja in zlorabe otrok, navaja CNN. Peterica se je izrekla za nedolžne.

Svojci obtoženih trdijo, da ne vedo ničesar o urjenju otrok za streljanja na šolah. Tudi oče Siraja Wahhaja, kontroverzni newyorški imam z enakim imenom, je zatrdil, da ni seznanjen z urjenjem. Imam sicer vodi Muslimansko zvezo Severne Amerike in je bil prvi musliman, ki je imel v ameriškem predstavniškem domu molitev.

Pričal je tudi o značaju načrtovalca napada na Svetovni trgovinski center leta 1993 Omarja Abdela-Rahmana, poroča CNN.

Ross Ulbricht
Novice "Naredil je neumnost, zdaj pa prestaja hujšo kazen od morilcev"

Tudi odvetnik matere pogrešanega dečka je povedal, da ne vedo ničesar o urjenju. Mati je ugrabitev prijavila že decembra lani, a policija sprva prijave ni zabeležila, ker sta bila z možem še poročena.

Nato je vložila zahtevo za ločitev, januarja letos pa je sodišče za mladoletne izdalo nalog za aretacijo Wahhaja, ker žene ni obvestil, kje je njun sin.

Ne spreglejte