Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 3. 2022,
11.47

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

109

Natisni članek

Volodimir Zelenski vojna Rusija Ukrajina

Ponedeljek, 7. 3. 2022, 11.47

2 leti, 1 mesec

Zelenski: Prihaja sodni dan, skrili se boste lahko samo v grobove #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

109

"Ne bomo oprostili streljanja na neoborožene ljudi, uničenja naših domov in infrastrukture. Ne bomo oprostili na stotine žrtev in trpljenja na tisoče in tisoče ljudi. Bog vam ne bo odpustil. Ne danes, ne jutri, nikoli. Namesto odpuščanja bo prišel sodni dan." S temi besedami je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nagovoril ljudstvo na zadnji dan predpostnega časa, imenovan tudi nedelja odpuščanja. 

V novem videoposnetku je Zelenski včeraj v svet poslal jasno sporočilo, da za takšna dejanja odpuščanja ni: "Danes je nedelja odpuščanja. Dan, ko se opravičimo drug drugemu. A ne danes. Zdi se, da marsikdo ne prepozna tega dne, ne ve, kaj pomeni besedna zveza 'odpusti mi'. Te besede so izgubile svoj pomen in mi teh grozot ne bomo odpustili."

"Kaznovali bomo vsakogar, ki je na naši zemlji zagrešil zločine nad našimi civilisti. Našli bomo vsako barabo, ki je streljala na naša mesta, na naše ljudi. Našli bomo vse, ki so bombardirali našo državo. Na zemlji ne bo kraja, kamor bi se lahko skrili, razen v grob," je v govoru povedal Zelenski.

Zelenski: Putin hoče uničiti človeštvo

Zelenski se je znova oglasil danes in sporočil, da se razmere v Ukrajini zaostrujejo: "Nikoli si nismo želeli vojne. Vojna je bila prinesena k nam. Nikoli nismo hoteli nikogar ubiti, a moramo se boriti proti sovražniku, da zapusti našo zemljo in in naša življenja. Tolerirati moramo nekaj, kar noben narod v Evropi ni bil deležen že zadnjih 70 let."

Ukrajinski predsednik je omenil pogovore, ki jih je imel z britanskim premierjem Borisom Johnsonom, italijanskim premierjem, predsednikom Poljske in Francije. "Naša pogajanja in pogovori s partnerji so pošteni. če pa se bodo razmere zaostrile bo potrebno uvesti nove, ostrejše sankcije," je povedal Zelenski in ob tem pozval k bojkotu ruskega plina in nafte. 

"Če nekdo izgubi razsodnost, potem moramo pozabiti na strah in posle. Boriti se moramo proti nehumanemu zlu, ki hoče uničiti človeštvo."

Kijev
Novice Zelenski: To bo vojni zločin. Zločin proti zgodovini. #vŽivo
Putin
Novice So te fotografije nenamerno razkrile, da bo Putin res napadel Ukrajino?
Vladimir Putin
Sportal Nova kazen za Putina. Jo bo sploh opazil?
Ne spreglejte