Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 12. 2011,
10.03

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pakistan

Natisni članek

Sreda, 7. 12. 2011, 10.03

8 let, 3 mesece

Zardari v bolnišnici zaradi težav s srcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Pakistanski predsednik Asif Ali Zardari je doživel lažji srčni napad in so ga operirali v bolnišnici v Dubaju, a se dobro počuti in se v četrtek vrača v Islamabad.

To je v izjavi za medije povedal pakistanski minister za človekove pravice Mustafa Hohar. Po drugih navedbah naj bi bil Asif Ali Zardari v Dubaju sicer le na rutinskih testih zaradi težav, ki jih ima že dlje časa.

"O odstopu ni govora" "V torek je imel manjši srčni napad. Odpotoval je v Dubaj, kjer so mu opravili angioplastiko. Zdaj se dobro počuti. Vrača se jutri. O odstopu ni govora," je dejal Hohar.

Pred tem je Zardarijev tiskovni predstavnik Fartafula Babar dejal, da je predsednik v skladu z načrti odpotoval v Dubaj na zdravstvene preglede zaradi težav s srcem. Tudi Babar je govorice o morebitnem odstopu predsednika zaradi slabega zdravja zavrnil kot "špekulativne, namišljene in neresnične".

Podobno kot Babar poročajo tudi pakistanski mediji, ki obenem navajajo, da je skupaj s predsednikom v Združene arabske emirate odpotovala njegova ekipa zdravnikov in sodelavcev. Kot poročajo, gre za rutinske in vnaprej načrtovane preglede, povezane z v preteklosti diagnosticiranimi kardiovaskularnimi težavami.

Zardari pod velikim pritiskom zaradi afere z dopisom Zardari je sicer pod velikim pritiskom zaradi afere z dopisom, zaradi katere je že odstopil pakistanski veleposlanik v ZDA in njegov tesen sodelavec Husein Hakani. V zvezi s tem je v nedeljo tudi napovedal govor na skupni seji parlamenta.

Gre za dokument, ki naj bi ga Zardari kmalu po majski usmrtitvi vodje Al Kaide Osame bin Ladna poslal tedanjemu načelniku štaba združenih poveljstev ameriške vojske Mikeu Mullenu. Z njim naj bi skušal "pristriči krila" vplivni pakistanski vojski in naj bi med drugim izrazil strah, da bo ta po sporu z ZDA zaradi bin Ladna prevzela oblast v Pakistanu.

Ne spreglejte