Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 9. 2012,
9.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Lufthansa

Torek, 4. 9. 2012, 9.13

7 let, 12 mesecev

Zaradi stavke Lufthansinega osebja odpovedali 300 letov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po petkovi stavki je kabinsko osebje prevoznika Lufthanse znova zavzelo nemška letališča, danes bodo tako stavkali na frankfurtskem, berlinskem in münchenskem letališču.

Čeprav je kabinsko osebje nemškega letalskega prevoznika že v petek izvedlo osemurno stavko na frankfurtskem letališču, s tem pa povzročilo gnečo in nezadovoljstvo številnih potnikov, pa letalska družba Lufthansa ni popustila zahtevam svojih uslužbencev. Ti namreč zahtevajo petodstotno zvišanje plač za 15 mesecev z začetkom letošnjega januarja, hkrati pa želijo prepoved uporabe začasnega osebja.

Gneča bo tudi na berlinskem letališču Tegel

Ker podjetje še ni ugodilo njihovim zahtevam, danes Lufthansino kabinsko osebje znova stavka, tudi danes naj bi se stavka predvidoma končala okoli 12. ure popoldne. Hkrati je osebje stavko razširilo še na berlinska letališča, zato je Lufthansa že včeraj na svoji spletni strani zapisala: "Nemški sindikat kabinskega osebja Ufo je sklical stavko za vse zaposlene v Lufthansi med 4. in 12. uro dopoldne na frankfurtskem letališču in med 3. in 11. uro na berlinskem letališču Tegel." Sindikat pa je napovedal tudi enajsturno stavko na münchenskem letališču.

Čeprav je morala v petek Lufthansa odpovedati približno 200 letalskih poletov, s tem pa na tleh zadržala 26 tisoč potnikov, je napovedala, da vodstvo podjetja ne namerava ugoditi zahtevam kabinskega osebja, tudi če to pomeni, da bo imela Lufthansa zaradi stavk večmilijonsko izgubo. V sindikatu še opozarjajo, da bodo morali v primeru nadaljevanja neomajne drže vodstva tudi po današnji stavki uresničiti grožnje o splošni stavki kabinskega osebja. V sredo pa ta po navedbah vodje sindikata Nicoley Baublies še ni verjetna.

Samo danes odpovedali 300 letov

Skupaj je bilo danes odpovedanih že približno 300 letov. Večina odpovedanih letov je bila na krajše in srednje proge, približno tretjina pa medcelinskih, namenjenih v Los Angeles, Houston, Chicago in Peking. Lufthansa je potnike že opozorila, da naj bodo pripravljeni na zamude in odpovedi letov.

Ne spreglejte