SiolNET. Novice Svet
3,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za nepremišljene besede mu je bilo zelo kmalu žal #covidiot

3,22

termometer

miai beach
Foto: Gulliver/Getty Images

V času koronavirusa se v slengu (govorica mladostnikov) vse bolj uporablja beseda #covidiot. S tem predvsem na družabnih omrežjih označujejo tiste, ki se ne zmenijo za opozorila in ne jemljejo resno pandemije, ki trenutno grozi celemu svetu.

Kdo je #covidiot?

Beseda covidiot izhaja iz kratice covid-19. Z besedo imajo v mislih tiste ljudi, ki se ne držijo pravil, ki jih narekuje svetovna javnost. Torej, druženje, nepotrebno nakupovanje zalog, kar vodi do tega, da drugi ne pridejo niti do nekaterih osnovnih sredstev. Pred dnevi se je nad tem že zgražala nekdanja teniška igralka Jelena Dokić. Med drugim ta beseda opredeljuje nekoga, ki očitno ne ve, kakšna je ta bolezen in kako hude so lahko posledice.

Mladeniču je bilo za nepremišljene besede kmalu zelo žal

Eni tistih, ki zagotovo sodijo mednje, so ljudje, ki za vsako ceno vztrajajo na plažah od Floride do Teksasa, kjer se mladi zabavajo ("spring break").

Eden glavnih "zvezdnikov" je postal Brady Sluder, ki je prejšnji teden odpotoval v Miami. Njegova nepremišljena izjava pa je hitro zaokrožila po družabnih omrežjih. "Če dobim korono, jo bom pa dobil. Na koncu me to ne bo odvrnilo od "žuranja". To potovanje smo načrtovali že dva meseca. Karkoli se bo zgodilo, se bo zgodilo," je takrat dejal Sluder, ki pa se je že opravičil za svoje besede. "Nisem se zavedal resnosti svojih dejanj in komentarjev."

Še bolj bizarno je bilo dejanje dekleta, ki je na letalu polizalo pokrov straniščne školjke in to označila kot "koronavirus izziv".

Panični nakupi in pretep zaradi toaletnega papirja

Prav tako se mnogi zgražajo nad ljudmi, ki panično nakupujejo nekatera osnovna sredstva. Čeprav vse vlade in trgovine poudarjajo, da to ni potrebno. Pravi fenomen je v Avstraliji, kjer se ljudje dobesedno tepejo za toaletni papir.

Kritike so letele tudi na britanskega premierja

Nekateri so celo izrazili svoje nestrinjanje z nekaterimi svetovnimi politiki. Med njimi je tudi britanski premier Boris Johnson, ki se, po mnenju nekaterih, ni pravi čas zavzel za bolj odločne ukrepe proti koronavirusu. Ravno danes je prišla v javnost novica, da je Boris Johnson okužen s koronavirusom.

Boris Johnson Novice Tudi britanski premier Johnson na seznamu okuženih z novim koronavirusom #video Tokio 2021 Sportal Prestavitev iger v Tokiu na 2021 bo velik izziv tudi za paraolimpijce trgovina ZDA koronavirus Novice Kašljala po policah, trgovina zavrgla za 30 tisočakov hrane #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin