Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 6. 2021,
14.13

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

2

Natisni članek

omejitev vstopa sprostitev Evropska unija potovanje

Sreda, 16. 6. 2021, 14.13

2 leti, 10 mesecev

Za določene države nič več omejitev potovanj v Evropsko unijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

2

potovanje, letališče, SMS VELEPOSLANIŠTVO | Za zdaj ni znano, ali bodo Združene države Amerike sprejele podobno odločitev. Doslej so omilili opozorila pred potovanji za lastne državljane za nekaj držav v Evropski uniji, še vedno pa velja prepoved vstopa v Združene države Amerike za državljane Evropske unije in več drugih držav. | Foto Telekom Slovenije

Za zdaj ni znano, ali bodo Združene države Amerike sprejele podobno odločitev. Doslej so omilili opozorila pred potovanji za lastne državljane za nekaj držav v Evropski uniji, še vedno pa velja prepoved vstopa v Združene države Amerike za državljane Evropske unije in več drugih držav.

Foto: Telekom Slovenije

Potniki iz Združenih držav Amerike, Albanije, Severne Makedonije, Srbije in štirih drugih držav bodo v prihodnje lažje potovali v Evropsko unijo, so se po navedbah virov pri Evropski uniji danes dogovorili veleposlaniki držav članic. Evropska unija je namreč zaradi poslabšanja epidemiološke slike ob začetku pandemije omejila vstop v povezavo, zdaj pa se razmere izboljšujejo.

Uradno odločitev bodo članice predvidoma sprejele konec tedna. S tem pa bo seznam držav, iz katerih je dovoljeno potovanje tudi iz nenujnih razlogov, enkrat daljši. Na seznamu bodo po novem Združene države Amerike, Albanija, Severna Makedonija, Srbija, Libanon, Macao, Hongkong in Tajvan.

Na seznamu so sicer že Avstralija, Nova Zelandija, Ruanda, Singapur, Južna Koreja, Izrael, Japonska in Tajska. Za druge države načeloma velja prepoved nenujnih potovanj v Evropsko unijo. 

Prepoved nenujnih potovanj, dovoljene izjeme 

Države članice Evropske unije ter Švica, Norveška, Lihtenštajn in Islandija so se ob začetku pandemije zaradi nevarnosti širjenja okužb dogovorile o prepovedi vseh nenujnih potovanj v povezavo, določile pa so seznam držav, za katere velja izjema. Pravno obvezujoča prepoved ni in države članice lahko same točneje določijo pogoje. Izjema med drugim velja tudi za državljane Evropske unije in njihove družine.

covid potni list
Novice Kam po digitalno identiteto za tujino? Kdo izdaja vloge in kdo ne?
Nemška turistična organizacija, pomlad 2021
Trendi Potovalna destinacija, ki presega standardne sezname obljudenih turističnih točk
Novice Potovalni mehurček je odprt, na letališču veselje in solze sreče #video
Ne spreglejte