Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 10. 2020,
8.40

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

2

Natisni članek

policija Hrvaška Zagreb

Ponedeljek, 12. 10. 2020, 8.40

3 leta, 6 mesecev

Streljanje pred Banskimi dvori, 22-letni storilec naredil samomor #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

2

Na Markovem trgu v središču Zagreba, pred zgradbo hrvaške vlade, je malo po 8. uri zjutraj prišlo do streljanja. 22-letni Danijel Bezuk iz Kutine je z več streli iz avtomatske puške streljal na 31-letnega policista, ki so ga ranjenega odpeljali v bolnišnico. Storilec je pobegnil, nato pa storil samomor, je sporočila policija.

Hrvaška policija je približno uro po napadu potrdila, da so v zagrebškem predelu Jabukovac našli truplo napadalca, ki je storil samomor. V teku je policijska preiskava dogodka. Predstojnik zagrebške bolnišnice je za N1 dejal, da je zdravstveno stanje poškodovanega stabilno, prav tako ima nepoškodovane vse vitalne funkcije. Strelne rane ima na na levi roki in po eno rano na vsaki strani telesa.

Testiranje za koronavirus. koronavirus, koronavirus splošno covid-19
Novice Tako slabo kot Sloveniji ne gre nobeni sosednji državi

Očetu vzel avtomatsko puško, streljal na policista in zgradbo sabora

Po poročanju medijev je 22-letni sin hrvaškega veterana streljal z avtomatsko puško kalašnikov, ki jo je vzel očetu. Po prvi seriji strelov na policista se je storilec obrnil še proti zgradbi sabora in izstrelil novo serijo nabojev. Le nekaj minut pred krvavim napadom na policista je na svojem Facebook profilu objavil, "da je dovolj prevar in brezobzirnega teptanja človeških vrednot brez odgovornosti."

V času streljanja v poslopju naj ne bi bilo nobenega od članov hrvaške vlade. Prvi je na kraj dogodka prispel minister za veterane Tomo Medved, ki je zadolžen tudi za nacionalno varnost. Novinarjem ni želel razkriti dodatnih podrobnosti dogodka. Medtem je bilo na Trgu svetega Marka videti tudi posebne enote hrvaške policije, nad središčem mesta pa so krožili policijski helikopterji.

Predsednik hrvaške vlade Andrej Plenković je dejal, da je v streljanju šlo za poskus težkega umora policista. Pričakuje, da bo ranjeni policist okreval. Potrdil je tudi, da je napadalec storil samomor, motiv napada pa za zdaj ni znan. "Policija in državno tožilstvo bodo ugotovili, ali je šlo za primer individualnega značaja. Glede na informacije, ki jih zaenkrat imam, lahko sklepam, da je bilo tako, a je še prezgodaj, da bi o tem povedali kaj več," je novinarjem dejal Plenković.

Hrvaška. Koronavirus.
Novice Na Hrvaškem 181 novih okužb, napovedujejo ostrejše ukrepe
Ne spreglejte