Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 9. 2024,
7.33

Osveženo pred

6 dni, 7 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

Natisni članek

smrtne žrtve napad Nizozemska Rotterdam

Petek, 20. 9. 2024, 7.33

6 dni, 7 ur

V napadu z nožem v Rotterdamu ena smrtna žrtev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,69
Rotterdam, nizozemska policija | Nizozemski časnik De Telegraaf je ob sklicevanju na očividce poročal, da je moški napadel naključne mimoidoče z dvema nožema, medtem ko je kričal "Allahu akbar", kar v arabščini pomeni bog je velik. Tiskovni predstavnik policije Wessel Stolle je potrdil, da so te vzklike slišali tudi policisti na kraju dogodka in da to upoštevajo v okviru preiskave.  | Foto Reuters

Nizozemski časnik De Telegraaf je ob sklicevanju na očividce poročal, da je moški napadel naključne mimoidoče z dvema nožema, medtem ko je kričal "Allahu akbar", kar v arabščini pomeni bog je velik. Tiskovni predstavnik policije Wessel Stolle je potrdil, da so te vzklike slišali tudi policisti na kraju dogodka in da to upoštevajo v okviru preiskave.

Foto: Reuters

V nizozemskem pristaniškem mestu Rotterdam je napadalec v četrtek z nožem ubil eno osebo, še eno pa huje ranil, je sporočila policija. Osumljenca, ki se je tudi sam hudo poškodoval, so pridržali in odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Osumljen je napada s terorističnim motivom, so sporočili z nizozemskega tožilstva.

Po incidentu, ki se je zgodil v bližini znanega mostu Erasmus v Rotterdamu, je nizozemsko tožilstvo sporočilo, da je 22-letni moški iz Amersfoorta osumljen umora in poskusa umora s terorističnim motivom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nizozemski časnik De Telegraaf je ob sklicevanju na očividce poročal, da je moški napadel naključne mimoidoče z dvema nožema, medtem ko je kričal "Allahu akbar", kar v arabščini pomeni bog je velik.

Stolle je potrdil, da so te vzklike slišali tudi policisti na kraju dogodka in da to upoštevajo v okviru preiskave.

Nizozemska televizija NOS je poročala, da je napadalca uspelo zaustaviti 32-letnemu osebnemu trenerju, ki je s stranko treniral v bližini.

"Videl sem moškega z dvema dolgima nožema, ki je napadel mladega fanta. Najprej sem se prepričal, da je moja stranka na varnem, nato sem mu stekel nasproti s palico, ki jo uporabljam pri treningu. Uspelo mi ga je zaustaviti, nato so ga ljudje s stoli držali na razdalji do prihoda policije," je povedal.

Strelski napad Atlanta
Novice V Georgii aretirali očeta napadalca na srednjo šolo Apalachee
Irena Šarac
Novice Srbsko veleposlanico napadli v središču Madrida
napad, morski pes, Hurgada, Egipt
Novice Nemška turistka v napadu morskega psa izgubila nogo, nato umrla
Tatjana Bakalčuk
Novice Mož najbogatejše Rusinje izvedel strelski napad v njenem podjetju
Ne spreglejte