Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 2. 2015,
8.09

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tajvan letalska nesreča

Sreda, 4. 2. 2015, 8.09

8 let, 3 mesece

V letalski nesreči v Tajvanu več mrtvih (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Letalo s 53 potniki in petimi člani posadke na krovu je strmoglavilo v reko v bližini tajvanske prestolnice Taipei. Pri tem je po najnovejših podatkih umrlo najmanj 31 ljudi.

Reševalci so doslej našli 46 ljudi, ki so bili na letalu. V bolnišnici se nahaja 15 ranjenih, 12 ljudi pa še pogrešajo. Vzrok nesreče še ni znan.

Nesreča se je zgodila kmalu po vzletu letala z letališča Songsham v središču milijonske metropole, ko se je letalo zaletelo v most in nato padlo v reko Keelung. Dvomotorno letalo ATR-72 na letu GE235 letalske družbe Airline Transasia je z letališča Songsham vzletelo ob 10.52 po lokalnem času. Nekaj minut kasneje so kontrolorji poletov izgubili stik z letalom, ki je bilo na poti na otok Kinmen ob obali Kitajske.

Druga nesreča Transasie v dobrega pol leta Današnja nesreča je za Airline Transasia, leta 1951 ustanovljeno prvo zasebno tajvansko letalsko družbo, druga v dobrega pol leta. Julija lani je letalo med neurjem na tajvanskem otoku Penghu strmoglavilo na stanovanjsko naselje. Umrlo je 48 ljudi. Transasia je sicer zaradi nizkih cen letalskih kart zelo priljubljena letalska družba, piše BBC.

Družba se je opravičila Šest predstavnikov letalske družbe, med njimi direktor Peter Chen, se je na novinarski konferenci, ki so jo prenašale televizije, že opravičilo za nesrečo. "Družinam žrtev izrekamo naše opravičilo, radi pa bi se tudi zahvalili reševalcem, ki tekmujejo s časom," je še dejal Chen.

Predstavnik tajvanskih gasilcev Lin Kuan-cheng je dejal, da so črni skrinjici že našli, a še vedno ni znano, kaj je nesrečo povzročilo.

"Na pomoč! Na pomoč! Motor v okvari!" Tajvanska televizija je predvajala posnetek poslednjega sporočila iz pilotske kabine, kjer je slišati obupan klic člana posadke: Na pomoč! Na pomoč! Motor v okvari! Uradni letalski predstavniki so ob tem sporočili, da posnetka pogovora v pilotski kabini niso posredovali v javnost in da gre najverjetneje za radioamaterski posnetek.

Razbitine letijo po zraku, nato pa letalo strmoglavi v reko Na amaterskih posnetkih današnje nesreče, ki jih je predvajala tajvanska televizija, je videti, kako se letalo približuje prometnemu mostu in s krilom zadene ob cesto ter oplazi taksi. Razbitine letijo po zraku, nato pa letalo strmoglavi v reko. Voznika taksija, ki je utrpel hude poškodbe glave, so odpeljali v bolnišnico, poroča Daily Mail.

Ne spreglejte