Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 8. 2024,
9.23

Osveženo pred

3 ure, 42 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,80
vojska raketa droni Rusija Ukrajina

Natisni članek

Sreda, 7. 8. 2024, 9.23

3 ure, 42 minut

Ukrajinske sile vdrle v Kursk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,80
Kursk, regija, Rusija | Napadli so tudi z raketami in droni. | Foto Reuters

Napadli so tudi z raketami in droni.

Foto: Reuters

Ukrajinske sile so v torek vdrle v rusko obmejno regijo Kursk, pri čemer so ubili pet ljudi, še 28 je bilo ranjenih, so danes sporočile ruske oblasti. Kursk ter regiji Belgorod in Voronež so bili ponoči tudi tarče ukrajinskih napadov z raketami in brezpilotnimi letalniki, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pri vdoru v Kursk je po navedbah Moskve sodelovalo približno 300 vojakov, 11 tankov in več kot 20 oklepnih vozil. Med spopadi naj bi sestrelili ruski bojni helikopter ka-52, navaja nemška tiskovna agencija dpa. 

Rusija je medtem v odziv na vdor tja napotila dodatne vojake, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo. | Foto: Reuters Rusija je medtem v odziv na vdor tja napotila dodatne vojake, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo. Foto: Reuters

Ukrajinska vojska je sicer že večkrat za kratek čas vdrla v obmejne ruske regije, pri tem sta pogosto sodelovali dve protikremeljski oboroženi skupini, Legija Svoboda Rusiji in Ruski prostovoljski korpus.

Ukrajina je ponoči Kursk napadla tudi z raketami in droni. Zračna obramba je nad regijo sestrelila dve raketi in tri letalnike, je danes na Telegramu zapisal vršilec dolžnosti guvernerja regije Aleksej Smirnov.

Tarča ukrajinskih napadov sta bili tudi regiji Voronež in Belgorod, od koder lokalne oblasti poročajo o škodi. | Foto: Reuters Tarča ukrajinskih napadov sta bili tudi regiji Voronež in Belgorod, od koder lokalne oblasti poročajo o škodi. Foto: Reuters

Kijev eksplozije
Novice Hudi boji na rusko-ukrajinski meji: Rusi zavzeli novo vas na vzhodu Ukrajine
Eksplozija
Novice Po ogromni eksploziji v Rusiji vidne posledice: vse je uničeno #video
Bojno letalo F-16
Novice Zelenski: Prva bojna letala F-16 so v Ukrajini in že v akciji
Ne spreglejte