SiolNET. Novice Svet
1,36

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Trumpova vlada bi staršem zaračunala stroške vračanja odvzetih otrok

1,36

termometer

otroci, Trumpova politika
Foto: Getty Images

Zvezni sodnik v San Diegu Dana Sabraw je v petek vladi predsednika Donalda Trumpa ukazal, da sama poravna vse stroške vračanja na meji odvzetih otrok staršem. Trumpova vlada je otroke najprej odvzela, po sodnem ukazu, da jih je treba vrniti, pa je hotela račun izstaviti staršem.

V nekaterih primerih so starši dobili obvestilo, da morajo plačati skoraj 2000 dolarjev, če želijo svoje otroke nazaj. "Nobenega smisla ne vidim v tem, da bi moral katerikoli od staršev plačati za karkoli. Vlada mora vrniti otroke in sama plačati stroške," je odločil sodnik, ki je pred tedni izdal ukaz, da vlada vrne najprej otroke, mlajše od petih let, potem pa še okoli 2000 starejših, ki so jih od aprila na meji pobrali staršem migrantom.

migranti Texas otroci Novice Migrantski starši iščejo svoje otroke, med njimi so tudi dojenčki

Vladi Donalda Trumpa je do sodno določenega roka uspelo najti in vrniti le polovico od okrog 100 otrok, mlajših od petih let, podobne težave pa ima tudi z drugimi, saj nima urejenega sistema za spremljanje odvzetih otrok in njihovih staršev. To ji sicer ni preprečilo uvedbe politike ničelne tolerance, ki je zahtevala odvzem otrok staršem, ki so z njimi nezakonito prečkali mejo. Otroke je jemala sicer predvsem migrantom, ki so na meji zaprosili za azil.

Donald Trump Novice Trump podpisal: Ne bomo več ločevali družin migrantov

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • matija11 / 14.07.2018. ob 22:49 +2 - 1

  Sem mislil, da ima kaj v glavi... pa sem se zmotil.... ko praznina in vakum ustvarjata odločitve, ki so skregane z vso demokracijo in človeško pametjo... lahko ga je sram in tudi vseh, ki so ga izvolili...

  +2 - 1
 • efranjo / 14.07.2018. ob 12:20 +2 - 1

  debbil nad debili

  +2 - 1
 • sanfrancisco / 14.07.2018. ob 17:12 +2 - 2

  Takšne sramote si USA ne bi smele dovoliti. Nimam besed, da bi opisal gnus, ki ga občutim, ko se politika prične igrati z otroki. Trump se mi je zagabil in upam, da ne bo ponovno izvoljen ta zarukan desničar.

  +2 - 2
delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin