SiolNET. Novice Svet
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trump Portoričanom metal papirnate brisače

0,53

termometer

donald trump, melania trump, portoriko
Foto: Reuters

Predsednik ZDA Donald Trump je obiskal Portoriko, ki ga je uničil orkan Maria. Tamkajšnjim prebivalcem je obljubil, da lahko pozabijo na dolg, ki že nekaj let hromi to ameriško ozemlje. Poskrbel je tudi za novo zgražanje.

Trump je dva tedna po divjanju orkana Maria v Portoriku ponovno pohvalil delo svoje vlade pri pomoči in obnovi. Izjavil je, da je zvezna pomoč Portoriku zamajala zvezni proračun, a dodal, da nič za to, saj so rešili veliko življenj. 

Dva tedna po orkanu Maria je 95 odstotkov od 3,4 milijona prebivalcev Portorika še vedno brez elektrike, praktično vsi so odvisni od pomoči, ki prihaja v pristanišča in na letališča, vendar se pojavljajo težave pri distribuciji. Agencija Fema zagotavlja, da ima zdaj 45 odstotkov prebivalcev spet dostop do čiste pitne vode, odprlo pa naj bi se že 60 odstotkov trgovin.

Trump za zgražanje ni poskrbel le s svojo objavo na Twitterju, v kateri je Portoričane označil za lenuhe, ki ne bi smeli le čakati na pomoč, ampak bi si morali pomagati sami, temveč tudi s tem, da je na tiskovni konferenci med zbrane Portoričane metal papirnate brisače.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin