SiolNET. Novice Svet
1,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trump se zlaže 32-krat na dan, letos podira rekorde

1,16

termometer

Donald Trump |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ameriški časopis Washington Post je predsedniku ZDA Donaldu Trumpu do ponedeljka v 1.055 dneh, odkar je na položaju, naštel 15.413 zavajanj ali laži v ustni ali pisni obliki. Leta 2017 je zavajal ali lagal 1.999-krat, leta 2018 kar 5.689-krat, letos pa je postavil nov rekord.

Na dan povprečno zavaja ali laže 32-krat, skupno letos več kot 7.700-krat, navaja časnik, oktober in november pa sta bila drugi in tretji mesec z največ tako imenovanimi "trumpizmi". Rekord je postavil oktobra lani, ko je potoval po ZDA v neuspešnem poskusu, da prepreči demokratski prevzem večine v predstavniškem domu kongresa.

Donald Trump, Melania Trump Novice Donald Trump se je v času vladanja tri tisočkrat zlagal

Samo v povezavi z ukrajinsko preiskavo izrekel 600 laži

Donald Trump letos podira rekorde, odkar je septembra izbruhnil škandal z izsiljevanjem Ukrajine, da mu pomaga proti domačim političnim nasprotnikom, zaradi česar so demokrati v kongresu sprožili postopek ustavne obtožbe. V zadnjih dveh mesecih je izrekel 600 laži, povezanih samo z ukrajinsko preiskavo. Washington Post ugotavlja, da bo Trump poskušal premagati ustavno obtožbo s ponavljanjem dokazano lažnih izjav v smislu, da laž, ki se stokrat ponovi, postane resnica.

Trump sicer Washington Post uvršča med tako imenovane lažne medije. To so zanj vsi tisti mediji, ki mu ne stojijo ob strani in ne poročajo tako, kot mu je všeč. Uvrstitev mednje vse bolj grozi tudi televiziji Fox News, ki ga spravlja v obup z anketami, kot je bila zadnja, ki kaže, da 50 odstotkov Američanov podpira ustavno obtožbo proti njemu in odstavitev s položaja. Proti jih je 41 odstotkov, štirje odstotki pa podpirajo ustavno obtožbo brez odstavitve s položaja.

Donald Trump Novice Ameriški demokrati objavili prvi uradni obtožbi proti Trumpu

 

53 proti 38 odstotkom jih meni, da je zlorabil svoja pooblastila, 48 proti 34 odstotkom jih meni, da je oviral kongresne preiskave, 45 proti 37 odstotkom pa jih meni, da je zagrešil kaznivo dejanje podkupnine. Trump ima podporo 45 odstotkov Američanov, 53 odstotkov pa ga ne podpira. Voditelji Trumpove priljubljene oddaje na televiziji Fox News so bili nad izidi šokirani tako kot predsednik, ki trdi, da mu ustavna obtožba povečuje podporo v javnosti. Trump je zaradi ankete ugibal, da bo televizija Fox News morda kmalu "umrla".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin