Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 11. 2018,
8.04

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

pokopališče dež Donald Trump

Torek, 13. 11. 2018, 8.04

5 let, 5 mesecev

Trump pod plazom kritik, ker znova ni šel v dežju na obisk pokopališča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Donald Trump | Nekateri kritiki Trumpa menijo, da je bil razlog, da predsednik ni obiskal pokopališč v dežju, povsem banalen - predsednikova pričeska. Trump naj bi bil zelo nečimrn človek in naj bi poskušal skriti, da mu z leti izpadajo lasje, s posebno pričesko in tehniko, ki pa se v dežju in vetru razpusti. | Foto Reuters

Nekateri kritiki Trumpa menijo, da je bil razlog, da predsednik ni obiskal pokopališč v dežju, povsem banalen - predsednikova pričeska. Trump naj bi bil zelo nečimrn človek in naj bi poskušal skriti, da mu z leti izpadajo lasje, s posebno pričesko in tehniko, ki pa se v dežju in vetru razpusti.

Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump zaradi dežja v ponedeljek na nacionalni praznik dan veteranov ni obiskal nacionalnega pokopališča Arlington, kjer so pokopani vojaki. Trump zaradi dežja prav tako ni obiskal pokopališča ameriških vojakov v Franciji konec tedna med slovesnostmi ob stoti obletnici konca prve svetovne vojne.

Odločitev predsednika Trumpa, da se ne udeleži slovesnosti v gozdu Belleau v Franciji, je bila resna napaka, ki pošilja slab signal oboroženim silam ZDA, je ocenil vojaški analitik na televiziji MSNBC, upokojeni general Barry McCaffrey.

"Predsednik se je osramotil"

"Na evropskih bojiščih prve svetovne vojne smo imeli 300 tisoč mrtvih in ranjenih v gozdu Belleau, predsednik pa se je osramotil pred celim svetom," je dejal upokojeni general.

Donald Tusk
Novice Tusk ostro nad stališče Trumpa do Evrope

Bela hiša je bila nad kritikami presenečena in je uradno sporočila, da polet s helikopterjem zaradi slabega vremena ni bil možen, Trump pa ni želel ovirati slovesnosti s svojo predsedniško karavano vozil na cesti.

ZDA
Novice Kakšni bosta prihodnji dve leti Donalda Trumpa

Na mejo z Mehiko poslal vojsko

Pred vmesnimi volitvami je na mejo z Mehiko Trump poslal nekaj tisoč ameriških vojakov, Washington Post pa poroča, da številni v vojski to potezo označujejo za čisto politiziranje.

Vojaki mu trenutno zamerijo tudi to, da želi prekiniti preštevanje glasovnic na Floridi, kjer jim še ni uspelo obdelati vseh po pošti, te pa večinoma pridejo od vojakov na tujem. Vojaki sicer praviloma večinsko volijo republikance.

Bela hiša, Donald Trump, CNN
Novice Prepir v Beli hiši: novinar CNN razjezil Trumpa #video

Trumpu, ki nenehno poudarja, da vojska še ni imela tako velikega podpornika, kot je on, so sicer hvaležni, da jim je povišal plače in povečal obrambni proračun.

Ne spreglejte