Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 2. 2018,
8.12

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

2

Natisni članek

Donald Trump Bela hiša vojska

Sreda, 7. 2. 2018, 8.12

6 let, 2 meseca

Trump Pentagonu naročil pripravo vojaške parade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,88

2

Donald Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je Pentagonu naročil, naj v prestolnici ZDA še letos pripravi vojaško parado. Trump naj bi se za ta korak odločil zaradi navdušenja nad vojaško parado, ki je julija lani v Parizu potekala ob francoskem državnem prazniku.

Washington Post je poročal, da je predsednikova želja za generale postala ukaz 18. januarja na sestanku v Pentagonu. Vojaški viri so časopisu izdali, da se paradi intenzivno posveča vojaški vrh. Parada bo predvidoma 4. julija na dan neodvisnosti, čeprav je v igri več datumov. Trump je o tem govoril že lani s svojim šefom kabineta, upokojenim generalom Johnom Kellyjem.

Parado potrdila tudi Bela hiša

Na poročanje Washington Posta in novinarska poizvedovanja se je s kratkim sporočilom za javnost odzvala Bela hiša, ki je sporočila, da predsednik Trump "izjemno podpira vojake, ki vsakodnevno tvegajo svoja življenja, da bi poskrbeli za varnost naše države".

"Prosil je Pentagon, naj razišče možnost praznovanja, na katerem bodo lahko vsi Američani izrazili svojo podporo," je sporočila tiskovna predstavnica Sarah Sanders. Tudi Pentagon je potrdil, da so "v procesu določanja specifičnih podrobnosti", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Trump izjemno podpira vojake, ki vsakodnevno tvegajo svoja življenja, da bi poskrbeli za varnost države. | Foto: Reuters Trump izjemno podpira vojake, ki vsakodnevno tvegajo svoja življenja, da bi poskrbeli za varnost države. Foto: Reuters

Razlog je vojaška parada v Parizu

Ameriški mediji so Trumpov načrt povezali z njegovim občudovanjem vojaške parade, ki se je je lanskega julija udeležil v Parizu in s katero so obeležili stoto obletnico vstopa ZDA v prvo svetovno vojno. "To je bila ena najboljših parad, kar sem jih kdaj videl," je o njej dejal Trump in dodal, da jo bodo morali poskusiti preseči.

Ne spreglejte