SiolNET. Novice Svet
2,55

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trojica, ki je do smrti pretepla hrvaškega rokometaša Tota, kriva uboja

2,55

termometer

Sodišče v Skopju je Angela Georgievskega, Klementino Lefkovsko in Andreja Kostovskega spoznalo za krive uboja hrvaškega rokometaša Denisa Tota. Prvoobtoženemu Georgievskemu in Klementini Lefkovski je prisodilo 18 let zapora, Kostovskemu pa 16, poroča makedonski portal 360stepeni. Trojica je Tota do smrti pretepla aprila letos.

Sodbo je izrekel sodni svet pod vodstvom sodnice Elene Ilijevske-Josifović in še ni pravnomočna, saj imajo obsojeni pravico do pritožbe na vrhovno prizivno sodišče v Skopju.

Angel Georgievski Novice Umor hrvaškega rokometaša: osumljenec, rojen v Mariboru, se je predal

Lefkovska ga je udarjala najbolj

K izvršitvi zločina sta po mnenju sodnice najbolj prispevala Georgievski in Lefkovska, še poroča portal 360stepeni. Za Georgevskega je dejala, da je Tota udaril prvi, Lefkovska ga je udarjala najbolj.

leskovska Novice Smejala se je, kot da so jo pripeljali zaradi kraje pijače v trgovini

Poleg zaporne kazni je sodišče določilo tudi denarno odškodnino za družino ubitega rokometaša, devet milijonov denarjev (okrog 145 tisoč evrov) za mamo in očeta ter osem milijonov denarjev (okrog 130 tisoč evrov) za brata Denisa Tota. Skupna odškodnina bi morala biti izplačana v šestih mesecih od pravnomočnosti sodbe.

Po razglasitvi sodbe je tožilstvo zahtevalo, da sodišče obsojenim podaljša pripor do pravnomočnosti sodb.

Sojenje trojici je trajalo manj kot tri mesece. Začelo se je 5. septembra.

Napad na Tota se je zgodil 7. aprila pred nočnim klubom Privilege v makedonski prestolnici.

Posnetki kamere pred nočnim lokalom so pokazali, da je 29-letni Georgievski 27-letnega Tota dvakrat udaril, Hrvat je padel na tla in nepremičen obležal. Čeprav je bil brez zavesti, sta ga 19-letni Kostovski in takrat 18-letna Lefkovska začela brcati. Ko so se zavedli resnosti položaja, so ga začeli oživljati, a ker jim to ni uspelo, so pobegnili.

Georgievski, ki je bil rojen v Mariboru, je dobro znan tudi policiji v Sloveniji. Leta 2016 je v Mariboru trčil v pet avtomobilov, nato pa pobegnil, vendar ga je policija ujela, potem pa ugotovila, da je bil član skupine, ki se je ukvarjala s preprodajo mamil.

Denis Tot Sportal Znane podrobnosti smrti hrvaškega rokometaša: Je oblast skušala prikriti pravi razlog? nasilje otrok stiska Novice Učenci brutalno pretepli sovrstnika, ga posneli in objavili

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin