Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 11. 2016,
12.33

Osveženo pred

7 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

Natisni članek

Aleksandar Vučić Srbija

Sreda, 2. 11. 2016, 12.33

7 let, 5 mesecev

Tretji incident v nekaj dneh: bomba v zgradbi blizu Vučičevega stanovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

1

Aleksandar Vućić | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

V Beogradu so zaradi najdenega orožja in eksploziva evakuirali zgradbo letalske družbe Air Serbia, ki stoji poleg bloka, v katerem ima srbski premier Aleksandar Vućić stanovanje.

Gre že za tretji incident v nekaj dneh v povezavi z Vućićem in njegovo družino.

Srbska policija je v soboto v gozdu v spominskem parku Jajinci v bližini hiše staršev srbskega premierja našla več zabojev, v katerih so bile med drugim granate na raketni pogon, štiri ročne granate in tudi okoli sto kosov streliva.

Strelivo, ki je bilo nameščeno na mestu, kjer vozila znižajo hitrost na deset kilometrov na uro, bi zadoščalo za uničenje kolone več vozil, je poročala srbska tiskovna agencija Tanjug.

Vučić, ki ne živi v tej hiši, je dan pozneje dejal, da ni bilo poskusa atentata, mesto, kjer so našli orožje, pa je označil za nenavadno.

V Beogradu so sicer preteklo noč v ukradenem avtomobilu našli novo orožje, strelivo in razstrelivo. Najdba naj bi bila povezana z orožjem, ki so ga našli v soboto v bližini doma srbskega premierja Aleksandra Vučića, so potrdile srbske varnostne oblasti.

V torek zvečer pa so v Novem Beogradu v ukradenem avtomobilu našli novo orožje, strelivo in razstrelivo. TV Pink poroča, da je v torek najdeni avtomobil renault megane povezan s sobotnim odkritjem. Policisti so v njem našli 400 gramov eksploziva TNT.

Po pisanju srbskega časnika Blic Vučić danes ni prišel v svoj kabinet in je odpovedal vse sestanke. Vučićeva predstavnica za odnose z javnostmi je potrdila, da premierja ne bo v službo, ni pa sporočila vzroka.

Notranji minister Nebojša Stefanović je sporočil, da so v povezavi z najdenim orožjem pod drobnogled vzeli 97 oseb. Nekateri od njih so že bili osumljeni poskusa uboja ljudi v najvišjih državnih institucijah, danes poroča Tanjug. Do danes so zaslišali 37 ljudi.

Stefanović je povedal, da se Vučić boji za življenje svojega brata Andreja. Minister je ob tem potrdil, da so pristojne službe naredile psihološki profil obeh bratov in ugotovile, da imata oba le eno šibko točko – drug drugega.

12. marca 2003 je nekdanji pripadnik specialnih enot Zvezdan Jovanović, ki je bil povezan s srbsko mafijo, ubil proevropsko usmerjenega premierja Zorana Džindžića.
Ne spreglejte