SiolNET. Novice Svet
0,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To naredijo v poplavljenih Benetkah, da si ne zmočijo nog #video #foto

0,93

termometer

Trg svetega Marka v Benetkah je bil v torek spet pod vodo zaradi visokega plimovanja. Voda je narasla na 93 centimetrov, kar pa ni bilo dovolj, da bi se sprožil protipoplavni sistem Mose, ki so ga uvedli za zaščito mesta pred poplavami. 

Znano je, da ko vodostaj v Benetkah preseže 80 centimetrov, voda vdre na območje sprehajališča ob kanalu Grande. Poplave v Benetkah povzroča kombinacija dejavnikov, od naraščajoče gladine morja in nenavadno visokega plimovanja do ugrezanja kopnega.

V torek se je gladina dvignila na 93 centimetrov, a da si domačini in turisti ne bi zmočili nog, so jim za prečkanje Trga svetega Marka postavili sprehajalne poti. 

Poplave v Benetkah so sicer pogoste jeseni in pozimi, najbolj katastrofalne so bile leta 2019, ko so povzročile za več sto milijonov evrov škode. Tokratna visoka gladina ni povzročila večjih nevšečnosti.  

1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9
Benetke Trendi Benetke bodo prvič v zgodovini dostopne tudi na invalidskem vozičku Benetke modna revija toča Trendi Apokaliptični prizori iz Benetk: zvezdnike pregnala ogromna toča #video Benetke Trendi Benetke nad množični turizem: policijski nadzor, vstopnina in bonton obnašanja violina Trendi Po beneških kanalih bo plula velikanska violina #video Ben, Jennifer Trendi Ben Affleck branil Jennifer Lopez pred nadležnim oboževalcem #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin